Овочі-Ягоди-Сад

Лохина під впливом азоту втрачає пружність

Лохина під впливом азоту втрачає пружність

Сорт лохини Аврора показує найкращі результати врожайності та якості при внесенні середньої дози азоту. На ділянках, де вносили великі порції азотних добрив, результати були значно нижчими.

Такими результатами досліджень в журналі «Садівництво по-українськи» ділиться Дороті Лавандовська-Бері (Велика Британія).

Досліди провели в рамках науково-дослідного проекту Horticultural Development Council (HDC) в містечку Фейвешем (графство Кент) щодо оптимізації удобрення лохини азотом.

«Ділянки, які обробляли малими дозами азоту, дали мінімальну кількість ягід другого класу, а там, де азот уносили у великій кількості, ягід було значно більше, – пише Лавандовська-Бер. – Також на прикладі сорту Аврора вивчили вплив підживлення азотом на міцність зібраних ягід».

Ягоди зберігали в холодильній камері за температури +2°C в умовах контрольованої атмосфери (КА) й оцінювали протягом восьми тижнів. Після чотирьох тижнів зберігання 15–25% ягід втратили товарний вигляд через зниження пружності, а через вісім тижнів ця кількість зросла до 50–70%. 

Читайте також: Експертка порадила як доглядати за лохиною, щоб не пригнічувати мікоризу