Крафтове варення потребує цілих твердих ягід
Для виготовлення крафтового варення важливий по-перше зовнішній вигляд плодів та ягід та їхній ступінь зрілості.
Про це журналу «Садівництво по-українськи» розповіла засновниця компанії «Дім варення» Олена Гашинська.
«Ми робимо не джем, і нам недостатньо взяти будь-яку полуницю, щоб перемолоти її і згустити пектином. Ми виробляємо варення з цілісних ягід, тому, наприклад, полуниця нам потрібна середніх розмірів, пружна, але не переспіла. Ми засипаємо ягоди цукром, варимо 1-3 дні, потім відокремлюємо більшу частину сиропу і в банку йдуть практично одні ягоди з невеликою кількістю сиропу», – сказала вона.
Собівартість продукції крафтової компанії виходить вищою, ніж в джемі, де більшу частину може становити сироп, загущений пектином, і вихід продукту виходить набагато більше, пояснює Гашинська.
«У технології ми не йдемо ні на які компроміси, рецептуру не змінюємо, тому що наш продукт зовсім інший, і саме його на нашому ринку не вистачає», – каже підприємиця.
Читайте також: Трактори, сушарки, сонячні панелі – найбажаніші інвестиції для фермерів