Овочі-Ягоди-Сад

Цибулю до 4 місяців можна зберігати без холодильників

Цибулю, яку буде реалізовано протягом 2–4 місяців після збирання, можна зберігати у сховищах, які не мають холодильного обладнання за умови правильної технології вирощування та зберігання.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».  

На думку  представника із розвитку овочевих культур компанії «Байєр» – кандидата біологічних наук Віктора Васіна, при зберіганні цибулі без холодильника треба дотримуватися стабільних умов. 

«Вологість повітря в межах 70% призведе до 15% втрат від усушування, але при цьому не буде стимулюватися проростання, – наголосив спеціаліст. – Температуру спочатку встановлюють до 30 °С, щоб цибулини просушилися, а потім поступово її знижують, уникаючи різких коливань».
Цього можна досягти, використовуючи інтенсивне провітрювання в різні періоди доби, але слід чітко контролювати як температуру, так і вологість у сховищі й зовні. 

«Для кращого зберігання цибулі важливо, щоб вона залишалася сухою. Тому не варто прагнути зниження температури за рахунок підвищення вологості», – підкреслив Віктор Васін.

Читайте також: Цибулю для зберігання не можна перегодовувати