Овочі-Ягоди-Сад

Ціни на смородину та суницю є привабливими для виробників

Ціни на смородину та суницю є привабливими для виробників

Ціни на смородину цього сезону залишались досить привабливими через те, що на відміну від попередніх періодів, зараз її збирають небагато. В останні роки смородину активно розкорчовували.

Про це в ринковому огляді журналу «Садівництво по-українськи» розповів Тарас Баштанник, президент Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

Також він називає робочою нішею – вирощування суниці, тому що і Україні ця ягода йде переважно на внутрішній свіжий ринок, і зараз через окупацію на нього тимчасово не потрапляє продукція з численних плантацій півдня України.

В той же час, як і раніше, суницю немає жодного сенсу морозити і експортувати в такому вигляді, тому що єгипетський аналог у півтори-два рази дешевший, і конкурувати з ним майже неможливо.

«Ця ситуація не змінюється протягом багатьох років», – резюмував керівник УПОА.

В той же час він констатує, що залишається невеликим попит на ремонтантну суницю. «Це досить складна та коштовна технологія, та крім того суницю в Україні традиційно восени їдять небагато, і ціна на неї висока», – зазначив Тарас Баштанник.

Читайте також: Смородина захищає черешню від шпаків