Овочі-Ягоди-Сад

Через спеку на Закарпатті пеклися яблука

Через спеку на Закарпатті пеклися яблука

Цього сезону через спеку на Закарпатті яблука пеклися на гілках, не вистачало води для поливу. Після тривалих дощів на плодах сорту Пінова утворилися тріщини.

Про це в своїй колонці на AgroTimes пише Тетяна Попович, головний агроном компанії «ФайноФрут».   

«Цей сезон був особливо складним, бо у нас було дуже мало опадів. Від квітня до серпня випало близько міліметрів 20 опадів, – описує спеціалістка. – Земля була суха, утворилась ерозія ґрунту. Тріщини в ґрунті були такими, що туди можна було не тільки засунути руку та ногу й самому туди залізти. Яблука просто пеклися на сонці. І вже в середині літа мали значну кількість опіків на плодах».

Вона зазначає, що опади пішли запізно, у вересні, коли вже потрібно активно збирати яблука, а в сад неможливо заїхати з технікою.

«Через таку тривалу спеку, а потім сильні опади на яблуках сорту Пінова утворилися тріщини. Сильні опади також погано вплинули на якість плодів інших сортів».

Тетяна Попович зауважує, що господарство має систему крапельного зрошення. Але витрати води на полив улітку були настільки великими, що не вистачало води, яку накачували у штучну водойму зі свердловини.

Читайте також: Сади Закарпаття сохнуть через спеку