Овочі-Ягоди-Сад

80% органічних фермерів стикалися з дефіцитом сезонного персоналу

80% опитаних учасників ринку органічної плодоовочевої продукції стикалися з дефіцитом сезонного персоналу для ферми і понад 40% – з дефіцитом постійних працівників.

Про це йдеться у дослідженні ринку органічної плодоовочевої продукції, яке зробили «Органік Стандарт», Organic Business School і Український проєкт бізнесрозвитку плодоовочівництва (UHBDP).

Проблеми з людськими ресурсами та фахівцями названі одним з головних джерел ризиків.

«Ми звертаємо увагу на те, що це один з критичних моментів в операційному управлінні виробництвом. Задачам добору, пошуку, залучення, мотивації, забезпечення кращих умов праці та проживання персоналу і сезонного персоналу слід приділити особливу увагу і час», – зауважують автори дослідження.

На їх думку, вирощений врожай псувався через брак робочої сили траплялися у трьох випадках:

  1. Пошуком персоналу починали займатися пізно, за кілька тижнів до збирання врожаю.
  2. Заздалегідь не забезпечили кращі умови проживання та побуту персоналу ферми.
  3. Пропонували замалу, порівняно з ринковою, оплату праці.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!