Овочі-Ягоди-Сад

Зима на півдні

Зима на півдні

Роки, коли внаслідок агрокліматичних умов плодові культури зазнають найбільшого стресу та дестабілізації, дають змогу визначити обмежувальні чинники садівництва у досліджуваному регіоні.

 

Щоб той чи інший сорт зміг себе максимально проявити у саду, технологія вирощування має обов’язково врахувати біотичні та абіотичні чинники, що обмежують його продуктивність. Виявлення таких негативних чинників є обов’язковою умовою успішного садівництва. Фахівці Мелітопольської ДСС проаналізували, як розвивалися плодові культури на півдні Степу України протягом 1999–2016 рр.

 

Багаторічні спостереження показали, що найменш стресовим для всіх плодових культур був осінній період. Заморозки у жовтні, що спричиняли передчасний (вимушений) листопад, траплялися нечасто і зазвичай не створювали надмірної енергетичної напруженості для рослин.

 

Основними стресовими погодними факторами для плодових у південному Степу України протягом останніх 18 років було зниження зимової температури нижче критичного рівня, різкі коливання температури взимку…продовження

 

Продовження статті ви може прочитати у друкованому примірнику журналу «Садівництво по-українськи».

Будь ласка, оформіть передплату в редакції, подзвонивши на номер телефону: (044) 287-88-30

Інші статті в цьому журналі
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
6
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ