Агромаркет

З поправкою на агро

З поправкою на агро

Стійкі до корозії та агресивного середовища залізобетонні конструкції «ковальської» — оптимальне рішення для сучасного тваринницького комплексу, зерносховища чи складу.

Реалії сьогодення налаштовують бізнес ретельно прораховувати кожну інвестицію, закладену в собівартість продукції. У пріоритеті агросектору принцип виправданих витрат і розуміння економічної межі. Передусім, коли йдеться про оновлення засобів виробництва й матеріальної бази, та ще й коли мусиш грати наввипередки з часом і цілим натовпом інших ринкових гравців.

Логічна тенденція

Пожвавлення будівництва в АПК — оптимістичний тренд сьогодення. Навряд чи когось із сільгоспвиробників нині ще треба переконувати в тому, що власні зберігальні потужності або ж, приміром, спроектований за потребами конкретного господарства тваринницький комплекс, розрахований на сучасні технології утримання — це неабияка ринкова перевага. Відтак чимало капіталовкладень торік були спрямовані саме на такі проекти. Аби наростити наявні потужності зберігання, поточного року держава виділила 850 млн гривень на часткове відшкодування вартості їх будівництва й реконструкції за програмою підтримки галузі тваринництва. Оптимальне рішення для таких будівель — залізобетонні конструкції (ЗБК). Це, мабуть, найкращий будівельний продукт, що поєднав усі переваги масивності й надійності бетону з міцністю металевих елементів.

Технологія будівництва складських приміщень, тваринницьких комплексів та силосів із використанням ЗБК нині в тренді. Ще б пак! Залізобетон стійкий до корозії чи агресивного середовища, довговічний і надійний — саме те, що важливо для господаря, що ретельно планує свої витрати і цінує належну якість. Звісно ж, такі конструкції мають гарантовану якість заводського виробництва — від провідного виробника ЗБК в Україні ПБГ «Ковальська», що розвиває цей напрям в Україні вже понад 12 років. Зокрема, на рахунку Групи вже 200 різних за призначенням і масштабом реалізованих проектів у всіх областях країни.

Якість — понад усе!

Понад шість десятиліть успішного розвитку — вагомий репутаційний аргумент на користь цієї знаної компанії. Накопичений фахівцями «Ковальської» досвід, як і високі стандарти роботи, є запорукою перспективних інноваційних проектів. Нині у складі Групи дев’ять потужних підприємств, обладнаних найсучаснішою технікою світових брендів і сертифікованих за стандартами системи керування якістю ISO 9001:2015. Контроль якості запроваджено на всіх етапах виробництва, зокрема, в усіх 30 цехах і 28 бетонозмішувальних вузлах.

Рецептури бетонних сумішей для конструкцій будь-яких рівнів складності й умов експлуатації розробляють фахівці інноваційно-технологічного центру (ІТЦ). Вони також відповідальні за по- вний технологічний супровід нових розробок на об’єктах будівництва. Проектування нових нестандартних ЗБК (для експлуатації в конкретних умовах) — компетенція проектно-технічного відділу. А виробляють їх на трьох заводах Групи. Власна система логістики «Ковальської» дозволяє транспортувати замовлення на об’єкт у чітко зазначений час. Завдяки цьому для значного зменшення кранових операцій монтаж конструкцій здійснюється одразу «з коліс».

Після завершення монтажу можна скористатися фарбами й сухими будівельними та бетонними сумішами «Ковальської». В асортименті матеріали найрізноманітніших призначень, зокрема, для підлог і доріг, фігурні елементи мощення й дорожні. Відтак поблизу новобудови у стислі строки вдається ще й облаштувати прилеглу територію та належно оформити ландшафт.

Індивідуальний підхід

Рік у рік попит на залізобетонні конструкції зростає. Скажімо, торік до фахівців проектного відділу «Бетон Комплексу», що входить до складу ПБГ «Ковальська», звернулося близько 200 охочих замовити ЗБК. За рік було збудовано понад 30 об’єктів. Серед тих проектів, на яких нині тривають роботи, зокрема й унікальний, аналогів якого в Україні немає.

Загалом кожен об’єкт каркасного типу, зведений зі збірних залізобетонних конструкцій, є індивідуальним і нетиповим, а технологія виробництва збірних елементів має низку переваг над монолітним будівництвом, зокрема, сприяє значній економії енергоресурсів, повній незалежності будівництва від погодних умов та скороченню його тривалості. Крім того, гарантовано створює умови для розв’язання проблеми підвищення енергоефективності   будівель.

З «ковальською» — надійно

Реалізовуючи нестандартний проект, фахівці ПБГ «Ковальська» добирають найоптимальніші індивідуальні проектні рішення, зокрема, збіль- шення висоти будівлі, застосувавши збірну напівраму, або ж збільшення ширини прольоту, використовуючи конструктивний залізобетон. До слова, асортимент таких рішень — від фундаменту до покриття — дуже широкий. Взяти, приміром, фундаментні стакани. Їх виготовляють різних типорозмірів – для 1, 2 та 4 колон. Збірні залізобетонні колони завдовжки можуть досягати 18 м із перетином від 300 × 300 до 1000 × 1000 мм. Специфіка й «гнучкість» бортоснащення дає змогу виготовляти колони змінного перерізу по довжині виробу. Крім того, поверхня залізобе- тонних виробів не потребує додаткової обробки й уже готова до фарбування.

За потреби, фахівці «Ковальської» спроектують, виготовлять та оперативно змонтують будь-яку будівлю каркасного типу — каркасом слугуватимуть залізобетонні колони й балки перекриття та покриття. Разом із тим буде витримано всі вимоги до розмірів і кількості консолей. Як кажуть фахівці, в таких просторих корівниках чи свинарниках тварини почуваються дуже комфортно — немає задухи й запаху гною. Тож у таких умовах поголів’я розвивається набагато ефективніше.

Як кажуть проектувальники, ЗБК для споруд сільгосппризначення мають бути зроблені з особливого складу бетону, оскільки на них безпосередньо впливатимуть продукти життєдіяльності тварин, а також хімічні засоби, що застосовують для захисту рослин від шкідників і хвороб. Тож будівельні новинки для агровиробників розробляли саме з урахуванням цих потреб.

Окрім безпосереднього виконання проектних розрахунків і розробки технічної документації фахівці «Ковальської» ведуть серйозну кошторисну роботу щодо оптимізації витратних матеріалів, розрахунку вартості виробів і конструкцій, а також пропонують шляхи її зниження, до- сліджують ринок. Як наголошують у компанії, з «Ковальською» — конструктивно, швидко й надійно!

 
 

Десять плюсів залізобетонних конструкцій

1 Швидкість і простота монтажу

2 Скорочення строків будівництва й трудовитрат

3 Нижча вартість, як порівняти з альтернативними варіантами

4 Можливість здійснювати монтаж за низьких температур

5 Вища вогнестійкість без додаткових спеціальних заходів

6 Довільне, потрібне для конкретних умов планування каркасної споруди

7 Економні витрати матеріалів, індивідуальний підхід до розрахунків

8 Відсутність електрозварювальних робіт

9 Відсутність додаткової обробки залізобетонних елементів каркаса

10 Низькі витрати на підтримання технічного стану споруди

Довідка

Дев’ять великих підприємств ПБГ «Ковальська» з сучасним обладнанням світових компаній, 30 цехів, 28 бетонозмішувальних вузлів, більше ніж 4000 висококваліфікованих працівників дозволяють компанії бути лідером у виробництві бетону і залізобетонної продукції.

Коментар

— Наша співпраця під час будівництва складського комплексу в селищі Гостомель тривала три сезони, — розповідає директор ТОВ «Пром Вест» В’ячеслав Прилипко. — ТОВ «Бетон Комплекс» (ПБГ «Ковальська») зарекомендували себе як надійний партнер, що забезпечує якісне виконання й належний супровід проектних робіт, своєчасно привозить продукцію і гарантує її якість. Усі виробничі питання ми з партнерами з’ясовували чітко й без зволікань. Конструкції доставляли на об’єкт згідно з затвердженим графіком. Залізобетонні колони (як порівняти з металом) не бояться корозії і стоятимуть міцно, нехай там які зовнішні умови. До речі, коли змонтували каркас, я зловив себе на думці, що залізобетон — це не тільки вигідно, а ще й вельми естетично.

газета “АгроМаркет”, травень 2019 року

 

Усі авторські права на інформацію розміщену у газеті “АгроМаркет” та інтернет-сторінці газети за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ