Агромаркет

Від ідеї — до успіху

Від ідеї — до успіху

За два десятиліття українська компанія «БТУ-Центр» створила й репрезентувала ринкові понад півсотні унікальних біопрепаратів, що стали для багатьох сільгоспвиробників невіддільною складовою виробничих технологій.

 

Біологічні технології з кожним роком набувають дедалі більшого поширення у сільгоспвиробництві. Й неабияку роль у цьому тренді відіграє відома українська компанія «БТУ-Центр». За 20 років своєї діяльності ця компанія вивела на ринок майже півсотні оригінальних запатентованих ферментних і мікробних біопрепаратів для захисту й живлення культур, оздоровлення ґрунтів, для тваринництва й багато іншого.

 

Турбота про здорову екосистему — запорука агровиробництва, зорієнтованого на потреби людини. Тож місію, з якою йде по життю «БТУ-Центр», можна справедливо вважати засадничою. Про цілі й сподівання, про перемоги й досягнення, про бачення й переконання йшлося й на урочистостях з нагоди ювілею компанії. Привітати «БТУ-Центр» зібралася агроеліта з усієї України — топ-менеджмент агропромислових холдингів, фермерських господарств, фахівці галузі, представники сертифікаційних органів, наукових інститутів, громадських організацій, медіа. Іменинників вітали партнери й друзі. А ще того вечора за плідну співпрацю, розвиток мікробіологічної галузі та вагомий унесок в оздоровлення ґрунтів України було нагороджено низку холдингів і фермерських господарств.

 

«Нам важливо зібрати навколо себе небайдужих партнерів, що мислять екологічно та дбають про здоров’я планети, — наголосив генеральний директор „БТУ-Центр” кандидат с.-г. наук Владислав Болоховський. — Вся наша діяльність спрямована на те, щоб запропонувати якісний, стабільний продукт, який оздоровлює ґрунти, водойми, поля, сади й, врешті-решт, людей. Отримати не просто багатий урожай, а ще і якісний, і здоровий — от чого прагне „БТУ-Центр”».

 
 

«Піклуватися про живу землю, здорову екосистему — це не красиві слова, це — наша місія, яка відображена в назві торгової марки «Жива земля», — додала директор із перспективи й розвитку «БТУ-Центр», лауреат Державної премії України в галузі науки й техніки Валентина Болоховська, зауваживши, що природні корисні мікроорганізми, які містяться в біопрепаратах, компенсують їхній дефіцит у збіднілих агросистемах.

 

Власне, біопрепаратами компанії «БТУ-Центр» сьогодні обробляють 3 млн (!) гектарів орних земель. Ця продукція дозволена до використання в органічному землеробстві, що підтверджується сертифікатом Organic Standard. У незалежних науково-дослідних інститутах по всій території України «БТУ-Центр» веде наукові дослідження (за 2018 рік виконано 1320 наукових дослідів — 610 польових і 710 лабораторних), спів працюючи із сотнями талановитих агрономів, біохіміків, біотехнологів, інженерів і науковців.
А починався славний шлях цієї компанії як сімейний бізнес. Разом із командою однодумців родина Віктора Васильовича й Валентини Антонівни Болоховських почала шукати біологічні рішення реабілітації пошкоджених екосистем унаслідок видобутку нафти й газу (на той час науковці створювали деструктори нафтових забруднень, сорбційні мати й бони, біополімери для підвищення нафто-газовіддачі). І саме цей науковий досвід став чудовим підґрунтям для набуття бізнесового досвіду. Згодом розпочалася системна робота з пошуку інновацій для інших галузей.

 

– Ми розробляли й пропонували ринку дослідні партії різних ферментних і мікробних препаратів, а якось навіть виготовили партію мийних засобів із нашими мікробними полімерами, — розповіла пані Валентина в інтерв’ю газеті «АгроМаркет». — Усі ці розробки на свій час були дуже інноваційними. З 2006-го пріоритетом компанії є подолання проблем землеробства. Ми були одними з перших, хто запропонував ринку інноваційні комплексні рішення для оздоровлення ґрунту. Наші біодеструктори пригнічують патогени, розкладають пожнивні рештки, а органіку перетворюють на цінне добриво. Ти не отримаєш такого результату, маючи просто якийсь «аматорський препарат» — потрібна технологія. І це справжній прорив, коли така технологія працює на великих масивах!..

 

Вагомою конкурентною перевагою компанії є широка лінійка її розробок — від мікробіологічних добрив для ґрунту й для рослин до біофунгіцидів і біоінсектицидів, біоприлипачів і біоінокулянтів, а біопрепарати для захисту й живлення розробили під кожну окрему культуру. Виробничі потужності компанії — 10 тис. тонн продукції на рік. Її створюють, дотримуючись суворого контролю якості. Зокрема, в атестованій лабораторії ретельно відбирають саме ті штами мікроорганізмів, що відповідають конкретному препарату. Їх постійно тестують щодо потрібної концентрації й властивостей — від патогенів, грибів і навіть від вірусних хвороб. А готові препарати зберігають на складах із температурним контролем.

 

Активно інвестуючи в розвиток і людський потенціал, цей знаний український виробник залучає до співпраці найкращих фахівців та послуговується найвищими стандартами якості. І так тут ведеться вже два десятиліття поспіль.. Як мовиться, головне — працювати на результат, давати якісний продукт і розуміти потреби ринку. Що потрібно для успішної синергії науки й бізнесу? Передусім розрахунок, здоровий прагматизм і — неодмінно! — порядність. Власне, цим і керується у своїй діяльності «БТУ-Центр».

 

газета “АгроМаркет”, березень 2019 року

 

Усі авторські права на інформацію розміщену у газеті “АгроМаркет” та інтернет-сторінці газети за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ