Овочі-Ягоди-Сад

Сад із колонами

Сад із колонами

Колоноподібні сорти яблуні мають смачні десертні плоди й цілком придатні для успішного промислового вирощування в умовах України.

 
 

Інтенсивне садівництво набуває дедалі більшої популярності серед українських фермерів та садівників-аматорів, особливо у західних і центральних областях, із їх родючими ґрунтами та сприятливим кліматом.

 

Колоноподібні дерева цілком придатні для садів інтенсивного типу: вони швидко вступають у плодоношення, вимагають меншого догляду, а врожайність у перерахунку на гектар у такого саду вища порівняно із закладеним традиційними сортами. Для садівника-аматора колоноподібні дерева теж є цікавими, бо дозволяють отримати велику різноманітність плодів на невеликій ділянці.

 

У практиці садівництва колоноподібні дерева з’явилися відносно недавно. Історія створення таких сортів яблуні розпочинається 1963 року, коли канадський фермер Антоні Вайсік знайшов у своєму садку дивну гілку, що мала досить короткі міжвузля та порівняно багато плодових утворень. Ця гілка виявилася… продовження

 

Продовження статті ви може прочитати у друкованому примірнику журналу «Садівництво по-українськи».

Будь ласка, оформіть передплату в редакції, подзвонивши на номер телефону: (044) 287-88-30

Інші статті в цьому журналі
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
1
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ