Овочі-Ягоди-Сад

Прогноз для захисту

Прогноз для захисту

Обстеження товарних насаджень яблуні й груші свідчать, що під час вегетації-2018 особливу увагу слід приділити захисту від моніліального опіку й борошнистої роси.

  

Ефективність хімічного та/або інтегрованого захисту плодових ґрунтується на даних фітосанітарного моніторингу. Рівень загрози, яку шкідливі організми несуть саду, формуватиме стратегію захисних операцій. Не слід забувати, що захист саду буде дієвим лише на фоні високої агротехніки.

 

Хвороби

 

Погодні умови вегетації 2017 року у переважній більшості насаджень яблуні та груші мало сприяли поширенню й розвитку парші. Маршрутні обстеження засвідчили поширення хвороби на 100% обстежених площ Кіровоградської, Донецької, Полтавської, Тернопільської, Рівненської, Закарпатської та Івано-Франківської областей, на Дніпропетровщині й Херсонщині хвороба охопила лише 11–15% обстежених площ, у решті областей — 40–80%.

 

Порівняно із попередніми роками, 2017-го перші прояви парші на листі спостережено значно пізніше: на Сумщині — у першій декаді травня; у Херсонській, Полтавській, Харківській і Рівненській областях — у першій-другій декадах червня; на решті територій — у другій-третій декадах травня. Ознаки уражень на плодах зафіксовано у червні-липні. Максимального розвитку хвороба набула у серпні-вересні.>>> продовження 

 

Продовження статті ви може прочитати у друкованому примірнику журналу «Садівництво по-українськи».

Будь ласка, оформіть передплату в редакції, подзвонивши на номер телефону: (044) 287-88-30

Інші статті в цьому журналі
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
1
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ