Техніка

Нові жатки CASE на європейському ринку

Нові жатки CASE на європейському ринку

Жатки CASE IH AXIAL-FLOW дають можливість максимально використовувати потужність зернозбиральних комбайнів.

 

У портфелі Case IH потужним жаткам для збирання зернових і кукурудзи належить доволі велика частка. В асортименті компанії — надійні та потужні жатки, котрі повністю відповідають вимогам комбайнів Axial-Flow, що збирають будь-які типи культур. За останній час лінійка продукції Case IHзначно розширилася, також зросла продуктивність і функціональність пропонованих агрегатів. Відтак, вони дають змогу аграріям повною мірою використати підвищену продуктивність нових комбайнів Axial-Flow серій 140 і 240.

 

 

Нещодавно компанія Case IH представила на європейському ринку таку нову техніку:

 

• стрічкові жатки 3100 для плавного безперебійного потоку культури;

• комбайновий підбирач 3016 для ефективного збирання зерен злаків, бобів, гороху, сочевиці, каноли або насіння трав із валків;

• жатки з гнучким ножем серії 3020 для збирання соєвих бобів;

• жатки серії 3050 завдовжки 12,5 м з аналогічною ефективною шириною зрізування для збільшення потужності комбайна;

• кукурудзяні жатки серії 4400 для максимального збереження зерна.

 

Стрічкові жатки серії 3100

 

Стрічкові жатки серії 3100 нещодавно поповнили асортимент жаток Case IH, замінивши поточні стрічкові жатки серії 2100. Ці нові пристрої створені для того, щоб максимально підвищити продуктивність комбайнів Axial-Flow. З огляду на високу потужність комбайнів Axial-Flow, підвищену швидкість збирання врожаю та збільшення кількості оброблюваних культур стрічкові жатки серії 3100 були сконструйовані так, щоб забезпечувати ефективну роботу за дуже високих рівнів продуктивності.

 

Асортимент стрічкових жаток 3100 від Case IH включає п’ять моделей із шириною зрізування 7,62–12,5 м, які оснащені двома боковими подавальними транспортерами й одним центральним.

 

Ці транспортери обережно спрямовують зерно по всій ширині жатки так, щоб верхня частина з колоссям завжди потрапляла до комбайна першою. Завдяки цьому досягається набагато рівномірніший потік матеріалу до похилої камери комбайна.

 

Комбайнові підбирачі серії 3016

 

Транспортер із регульованою швидкістю, що повторює контури поверхні, обережно підбирає культуру та спрямовує її до другого транспортера, який за допомогою регульованих притискних пальців пружинного типу делікатно подає культуру до шнека жатки. Основною перевагою цього агрегата є те, що чутливі культури подаються до комбайна без пошкодження колосся чи стручка, завдяки чому цінне насіння не виходить назовні занадто рано. Таке технічне рішення забезпечує значне зменшення втратнасіння та безперервну роботу навіть на нерівномірних валках.

 

Комбайнові підбирачі створені для того, щоб працювати на великих неущільнених валках, а їхня ширина дозволяє підбирати подвійні валки.

 

 

Жатки з гнучким ножем серії 3020

 

Жатки з гнучким ножем серії 3020 — це новинка в асортименті жаток Case IH, яка замінює собою гнучку жатку серії 2020. Ця жатка розроблена для максимального збільшення продуктивності й ефективності за роботи із соєвими бобами або культурами, які треба зрізувати якомога ближче до землі. Вона допомагає запобігти втратам насіння навіть у разі роботи на повній потужності за будь-яких умов.

 

Жатку Case IH 3020 із-поміж інших моделей виділяє новий гнучкий різальний брус. Його оснащено повністю регульованою системою підвіски, основна функція якої — завжди повторювати мінливі контури поверхні на дуже низькій висоті без заривання в ґрунт. Жатку можна зафіксувати в «жорсткому» режимі вручну абоз кабіни комбайна і так само застосовувати для збирання інших культур.

 

Жатки серії 3050 з ефективною шириною зрізування 12,5 м

 

Жатка серії 3050 завдовжки 12,5 м є найбільшою в асортименті зернових жаток Case IH, де представлені агрегати від 4,88 м.

 

Завдяки ефективній ширині зрізування у 12,5 м ця нова жатка дозволяє повністю використати потужність комбайна. Крім того, агрегат є дуже щадним до ґрунту, оскільки широка жатка — це менша кількість проходів і, відповідно, менше ущільнення ґрунту. Було доведено, що економічно вигідніше збирати врожай на меншій швидкості, але з більшою робочою шириною.

 

Варто зазначити, що жатка 3050 є ідеально пристосованою для роботи із системами постійних технологічних колій.Щоб забезпечити надійність і витривалість модельного ряду жаток VariCut, конструкція приводів нової жатки 3050була повністю переглянута. Ця модель також оснащена розділеною центральною опорою шнека, чотирма датчиками висоти для покращеного контролю висоти жатки та подвійним ножовим приводом.Ширина зрізування у 12,5 м є дуже зручною для 12-метрових систем постійних технологічних колій із перекриттям 0,5 м під час роботи з 36-метровими напрямними лініями.

 

Окрім нової моделі всі жатки VariCut відтепер мають удосконалений механізм подавання завдяки втяжним пальцям шнека, які були змінені, щоб дозволити пальцям висуватися раніше.

 

 

Кукурудзяні жатки серії 4400

 

Нові кукурудзяні жатки серії 4400 від Case IH доступні із 6/8/12 рядами з інтервалами 70, 75 або 80 см. До того ж 6- та 8-рядні жатки з інтервалом 70 смє жорсткими, а 6- й 8-рядні з інтервалом 75–80 см є складаними, через що чого мають транспортну ширину меншу за 3,45 м. Усі кукурудзяні жатки краще збирають зерно завдяки новому профілю розділювальних конусів. Ці жатки демонструють надзвичайну продуктивність на збиранні полеглих культур.

 

Кукурудзяні жатки серії 4400 мають новий профіль розділювачів і конструкцію з двошаровим полімерним покриттям задля більшої надійності. Передня частина розділювача вузька, має низький профіль, а наконечник розділювача спроектований так, що він може проковзувати під полеглу кукурудзу, поліпшуючи здатністьдо підбирання. Завдяки вузькому профілю зірочка переднього підбирального ланцюга може бути висунута трохи вперед, щоб затягувати стебла. Оскільки розділювачі більше не мають сталевої рами, вони гнучкіші в разі занурення в землю, бо їхня конструкція з подвійного полімеру є однією з найміцніших.

 

Ексклюзивні запатентовані Case IH насічки для утримання кукурудзи на розділювачах забезпечують максимальне збереження зерна, оскільки нова пластикова конструкція спрямовує вибиті зерна назад до задньої частини жатки. Потім підбивальний ланцюг транспортує їх до шнека. Ця система запобігає будь-яким втратам, що є безумовною перевагою для виробників.

 

 

Іван Обабич 

журнал “The Ukrainian Farmer”, липень 2015 року

  

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “The Ukrainian Farmer” та інтернет сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 
 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ