Агромаркет

Бізнес на довірі

Бізнес на довірі

Створена з ініціативи Вікторії Лавренко корпорація вже не один рік допомагає аграріям вирощувати рекордні врожаї.

 

Великі можливості, як казав класик, приходять до всіх, проте багато хто навіть не здогадується, що зустрівся з ними. Втім, є й ті, у кого навіть звичайна справа здатна перетворитися на перспективний процес із яскравими результатами. Невипадково бізнес вважають віддзеркаленням особистості його власника. І поганий той малий підприємець, що не мріє масштабувати своє дітище до національного рівня.

 

Доленосний вибір

 

У Вікторії Лавренко, скільки вона себе пам’ятає, прагнення робити корисні речі було завжди. Молодий дипломований юрист категорично відмовилася «протирати штани» в адвокатурі чи суді й подалася стежками свого дідуся-аграрія. Його, як каже, й нині люди згадують із повагою та вдячністю. Тож і онука мріяла про справу життя, що була б не лише прибутковою, а й потрібною для сотень тисяч інших родин. Коли до чогось прагнеш, то у якийсь момент таки опиняєшся перед доленосним вибором.

 

 
 

Саме так сталося й у житті Вікторії. Відкладені на дорогий протез гроші вона вирішила вкласти в придбання лінії з передпосівної підготовки зерна. І, як зізнається, ще жоднісінького разу не пошкодувала: відтоді за 13 років послугами насіннєвого підприємства на Черкащині скористалися тисячі господарств практично з усіх областей країни. Серед них і звичайні фермери, що працюють на власних паях, і міцні господарства, що наповнюють скарбницю районних громад, і навіть агрохолдинги.

 

Широку географію клієнтського досвіду, здобутого на теренах насінництва, нині візуалізують численні прапорці, якими в офісі компанії в Городищі містечка й села господарств-клієнтів позначено на карті України.

 

Досвід завжди позитивний

 

Для розвитку будь-якого бізнесу його власникові потрібні не лише фінансовий і технологічний ресурс, а й кадровий потенціал і прагнення кожного в команді бути корисним загальній справі. Синергія всіх цих складових створює ідеальний мікроклімат для реалізації життєздатної ідеї, навколо якої й об’єднуються партнери. Їх спільною цінністю має стати готовність повірити в конкретну людину, конкретний продукт, конкретну перспективу. Саме так починався і цей вимріяний Вікторією проект…

 

Рік у рік у маленького ФОП «Лавренко» поступово додавалося партнерів: сільгосппідприємств, фахівців із розвитку бізнесу, науковців, інженерів-машинобудівників, трейдерів. Урешті справа розрослася до корпорації «АгроЕксперт Трейд», де кожен її учасник має свою сферу компетенцій і відповідальності.

 

Нині на часі новий етап, що наблизить підприємців до їхньої стратегічної мети. Як переконана Вікторія, негативним чи позитивним може бути тільки результат, а досвід завжди позитивний. Особливо, якщо його використовувати для вдосконалення й подальшого розвитку.

 

Через знання й інновації

 

Оскільки ринок дедалі жорсткіше спонукає сільгоспвиробника знижувати собівартість господарювання, у тренді оптимізація й підвищення ефективності ведення агробізнесу. Розуміння цих потреб допомагає партнерам фокусуватися на цих спільних цінностях і створювати свій продукт, базуючись на знаннях й інноваціях. Як мовиться, одна справа — виростити 65 ц пшениці з гектара, зовсім інша — 112.

 

Звісно ж, аби отримати «дві ціни», самого бажання недостатньо. Підвищуючи культуру землеробства, господар має сіяти ТІЛЬКИ високоякісне сортове насіння з високим потенціалом схожості, не уражене шкідниками й збудниками хвороб. Головна природна функція насіння — і це добре розуміють землероби — відтворити себе наступного сезону в значно більшій кількості. Все в зернині влаштовано саме для цього: зародок (із якого розвивається рослина), ендосперм (комплекс необхідних живильних речовин для розвитку й життєдіяльності рослини), оболонка (захищає зернівку). Та, на жаль, у зерновій масі, що зазнала індустріального втручання, може бути сила-силенна мікротравм, що на перший погляд непомітні. Аби домогтися найвищої схожості (до 98%), на насіннєвому заводі в Городищі застосовують інноваційні технології щадного поводження із зерном, очищаючи, калібруючи й готуючи його на насіння.

 

Технології, що додають прибутку

 

Сортувальна лінія дає змогу відібрати щуплі, скалічені й нежиттєздатні насінини, відкалібрувавши їх на п’ять фракцій. Щоб підвищити стійкість до стресових агрокліматичних умов і підвищити енергію проростання, насіння обробляють озоном. Це сертифікований у всьому світі дезінфектант, застосовуваний і в медицині, й у харчовій промисловості. Протягом 10 років Інститут рослинництва імені Юр’єва Української Академії аграрних наук разом із Національним науковим центром «Харківський фізико-технічний інститут» розробляли й досліджували механізм дії озону на насіння. З’ясувалося, що під час проростання й активації біохімічних процесів у зародку, коли на нього впливає продукт розпаду озону — атомарний кисень — обмін речовин активізується, тож така насінина має набагато вищу схожість. За умови передпосівного озонування кондиційного насіння можна навіть обійтися без подальшої обробки фунгіцидом. Щоправда, ці посівні властивості зберігаються в насінині тільки сім днів, тому аграрієві доведеться дуже ретельно спланувати строки сівби.

 

Ще один, суттєво триваліший за ефектом, метод — мікрохвильова обробка насіння. Мікрохвильове поле пригнічує фітопатогени насіння й комах, що дає змогу обійтися без передпосівного протруєння, заощадивши на отрутохімікатах. Оброблене насіння на 15-25%підвищує польову схожість культур, урожай може зрости на третину, а його екологічна чистота — в 1,5 раза (і це сотні тисяч прибутку).

 

Окрім очищення, калібрування й передпосівної підготовки зерна на насіння експерти корпорації надають компетентні рекомендації щодо вирощування сортів і гібридів, ефективність яких перевірено на практиці — наприклад, сої американської селекції, пшениці дворучки канадської, озимого та ярого ячменю канадського, гороху німецьких і словацьких сортів, соняшнику,, проса жовтого й червоного, жита, тритикале й інших культур, на які компанія здатна запропонувати вигідну ціну.

 
 

Взаємодіючи на рівних

 

– Масштаб починається там, де ти можеш домовитися з іншою системою — контрагентом, конкурентом, державою, — пояснює Вікторія. За її словами, найскладніше вибудовувати бізнес на довірі, бо культура довіри не властива багатьом сучасним бізнесменам. Та без довіри й поваги справа однозначно гальмуватиме. Тому всі в корпорації розуміють, що й навіщо роблять. Скажімо, якщо департамент трейдингу ефективно реалізовує якийсь із сортів чи гібридів, виробничим компаніям-партнерам вигідно сіяти його більше. Приміром, торік продали 700 т насіння сої, а нинішнього — 1200. Попит на високоякісний посівний матеріал зростає, а тому насіннєвий завод у Городищі працює практично без вихідних. Потенціал для збільшення обсягів виробництва є і чималий. Утім, одне з головних правил керівництва корпорації — продаємо лише те, що виростили. Тільки так можна гарантувати покупцеві саме ту якість продукту, якої він прагнеРекордні врожаї своїх клієнтів і партнерів – скажімо, 48 ц/га з поля гречки сорту Дикуль на Хмельниччині, 119 ц/га залікової ваги з пшениці канадської селекції на Вінниччині, 60 ц/га з гороху Світ у Херсонській області, 75 ц/га ярого ячменю канадської селекції — у Миколаївській, – команда пані Вікторії вважає найбільшою цінністю, заради якої варто працювати.

 

Чому комфортно бути партнером корпорації «АгроЕксперт-Трейд»?

 

  • Відповідаємо на кожне запитання.
  • Гарантуємо якість — контроль продукція проходить у сертифікованих лабораторіях Національної академії аграрних наук.
  • Продаємо за чесною ціною — без посередників.
  • Запрошуємо на виробництво — процеси можна проінспектувати, а у якості – пересвідчитися на власні очі.
  • Працюємо з різними варіантами оплати — платіть, як зручно вам: за безготівковим розрахунком із ПДВ, готівкою, рекомендованим платежем, картою.
  • Дбаємо про зручну доставку в будь-яку точку країни — якщо приїдете самі, то наші працівники все самі завантажать. Якщо оберете доставку «Новою Поштою», то вантаж запакуємо й покладемо на палети, щоб було дешевше. На обсяги понад 2 т, знайдемо попутний транспорт до вашого складу через сертифіковану диспетчерську.

газета “АгроМаркет”, лютий 2019 року

 

Усі авторські права на інформацію розміщену у газеті “АгроМаркет” та інтернет-сторінці газети за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ