TORNUM рекомендує сушити кукурудзу за температури теплового агента від 95 до 115 градусів
Підібираючи зерносушарку за продуктивністю, слід орієнтуватися на сільгоспкультуру з найбільшою вологістю й найвищою врожайністю. Зазвичай це кукурудза з вологістю 24–28%.
Про це AgroTimes розповів очільник ТОВ «ТОРНУМ» Олександр Холод.
За його словами, варто звертати увагу на корисний обсяг камери сушіння й показники температури теплового агента. TORNUM рекомендує сушити кукурудзу за температури теплового агента від 95 до 115 градусів за Цельсієм (за вищих температур показники якості різко погіршуються, хоча й зростає продуктивність).
Він зазначив, що якість сушіння зерна залежить від низки чинників — температури й вологості повітря, швидкості розвантаження й вивантаження зерна із зерносушарки, температури сушіння. Оскільки умови зовнішнього середовища змінити неможливо, параметри роботи обладнання мають бути оптимальними: слід контролювати стабільність температури сушіння й повітряний потік.
Базову інформацію власники сушарок можуть отримати на фахових навчаннях, які проводить TORNUM.
Сервісні інженери звертають увагу на поширені помилки й пояснюють, як їх уникати. Приміром, як домогтися однорідності вологості вхідного потоку кукурудзи, що йде через сушарку, або як не пересушити зерно, ввімкнувши обладнання після тривалої зупинки.
Нагадаємо, система IDC від TORNUM допомагає заощаджувати на доробці зерна.