Елеватор

На Володимир-Волинській птахофабриці курей без використання антибіотиків вирощують в окремих пташниках

На Володимир-Волинській птахофабриці курей без використання антибіотиків вирощують в окремих пташниках

ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» для виробництва курятини без антибіотиків закуповує бройлерів в Угорщині та Польщі, а потім вирощує їх в окремих пташниках.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповіла генеральний директор Володимир-Волинської птахофабрики Аліна Сич.

«Ми щільно співпрацюємо з угорськими й голландськими партнерами, переймаємо їхній досвід натурального птахівництва. Вони вирощують батьківські стада також без антибіотиків», – пояснила вона.

Сьогодні, за словами Аліни Сич, на птахофабриці створені спеціальні умови вирощування курей і впроваджено лабораторний контроль якості на кожному етапі, використовуються авторські рецептури кормів.

Замість антибіотиків кури отримують пробіотики – натуральні мікробіологічні харчові добавки, які підвищують імунітет, відновлюючи мікробний баланс кишківника, й вітаміни.

«Взагалі ми застосовуємо різні природні препарати, багато експериментуємо й знайшли для себе низку ефективних технологій. Проте поки що не поспішаємо розголошувати наші таємниці й тримаємо їх у секреті», – сказала генеральний директор Володимир-Волинської птахофабрики.

Вона зауважила, що технологія вирощування здорової курки без антибіотиків й інших стимуляторів росту потребує вищого рівня біобезпеки, ніж за класичного виробництва, та суворого дотримання гігієни. Посилений контроль за чистотою починається ще на стадії підготовки кормів для птиці.

«Вирощуючи зернові корми, ми обов’язково проводимо регулярні лабораторні дослідження вхідної сировини на наявність мікотоксинів й інших шкідливих бактерій, – зазначила Аліна Сич. – Також суворо контролюємо бактеріальний фон на кожному технологічному етапі вирощування птиці. Крім того, працівникам птахофабрики заборонено тримати вдома птицю. Продукцію та сировину регулярно перевіряють у державних і виробничих лабораторіях».

Довідка

У грудні 2017 року Володимир-Волинська птахофабрика почала випуск курятини, отриманої без застосування антибіотиків, під торговою маркою «Епікур». Сьогодні тут утримують близько 80% птиці за класичною схемою вирощування (продукція під ТМ «Чебатурочка») і близько 20% поголів’я птиці – за новою технологією («Епікур»).

 

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!