Техніка

Самохідні обприскувачі KUHN Stronger HD установили новий рівень технологічності

Захисник посівів

Захисник посівів
Самохідний обприскувач KUHN Stronger є оптимальним рішенням для високопродуктивного захисту рослин за мінімальних витрат

Самохідні обприскувачі KUHN Stronger HD установили новий рівень технологічності й пропонують неперевершений рівень захисту  

Самохідний обприскувач KUHN STRONGER HD по праву можна назвати найсильнішим у своєму класі. Турбований 6-циліндровий двигун Cummins QSB об’ємом 6,7 л, потужністю 275 к.с. характеризується найнижчою витратою палива. 

KUHN STRONGER сьогодні є найлегшим самохідним обприскувачем, що разом із радіальними шинами дозволяє знижувати тиск машини на ґрунт. Потужний двигун і гідростатична трансмісія BOSCH Rexroth з подвійним насосом забезпечують на 28% кращу стабільність, що особливо важливо під час роботи на схилах. Більше того, обприскувач розвиває робочу швидкість до 36 км/год, що є кращим показником серед представлених на ринку самохідних моделей. Розподіл маси по осях становить: 45% — передня, 55% — задня. Регулювання ширини колії 2,80 — 3,50 м електрогідравлічне і здійснюється безпосередньо з кабіни за допомогою кнопок на консолі. 

Залежно від завдань підприємства оператор може з легкістю забезпечити будь-яку норму виливу робочої рідини, адже відцентровий насос Hypro, (неіржавна сталь) системи обприскування, має продуктивність 800 л/хв і встановити робочу висоту в діапазоні від 0,6 до 2,70 м (з кліренсом 1,80 м). Обприскування здійснюється за допомогою 9-секційної 36-метрової алюмінієвої штанги. Автономна система закачування робочої рідини укомплектована відцентровим насосом продуктивністю теж 800 л/хв, забезпечує швидке наповнення основного резервуара з неіржавної сталі об’ємом 4000 л. 

В обприскувачі KUHN STRONGER HD встановлений 6-циліндровий дизельний двигун потужністю 275 к. с. з інтеркулером. Номінальні оберти двигуна становлять 2000 об/хв, що дозволяє працювати зі значною економією палива і збільшити моторесурс. На двигуні встановлений новий тип охолоджувального вентилятора, лопаті якого спроєктовані для збільшення продуктивності повітряного потоку, зменшення вібрації двигуна і шумності під час його роботи. 

Бортова система управління має GPS, простий та інформативний віртуальний термінал Android™HD, електронний контролер норми внесення, автоматичний контроль секцій, автопілот із гідравлічним управлінням, систему сигналізації, компенсатор тиску. Таке обладнання забезпечує відмінні результати й ефективнішу роботу з економією часу, енергії та витрат. 

Система автопілотування Trimble CFX-750, яка йде у комплекті з обприскувачем, дозволяє не тільки автоматично вести обприскувач по завданих траєкторіях, а й управляти автоматичним відключенням секцій у разі заходження штанги на вже оброблену ділянку поля. Це на 8% зменшує перевитрату робочого розчину і дає можливість ефективно працювати обприскувачем у нічний час, коли метеорологічні умови є більш сприятливими. 

Кабіна оператора має широкий огляд, пневматичну підвіску крісла, ергономічне управління і багатофункціональний зручний підлокітник. Також слід відмітити низький рівень шуму та систему захисту від шкідливих речовин: у кабіні постійно підтримується надлишковий тиск, повітря очищується вугільним фільтром. 

Кабіна оператора зручна, комфортна й безпечна

Активна незалежна пневматична підвіска з автоматичним підкачуванням повітряних подушок забезпечує баланс, поглинає поштовхи й гарантує безпеку на будь-яких поверхнях. При цьому покращується комфорт оператора, менше зношуються компоненти машини. 

Самохідний обприскувач KUHN STRONGER HD хоч і не найдорожчий на ринку, але не всі фермери можуть собі дозволити придбати таку машину. Тому дилери компанії KUHN пропонують скористатися послугою кредитування від провідних банків. Наприклад, одна з найкращих пропозицій у Кредобанку 0% на 12 місяців за умови першого внеску 50%. 

Самохідний обприскувач KUHN STRONGER HD

Владислав Олійник  

журнал The Ukrainian Farmer, лютий 2021 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі The Ukrainian Farmer та інтернетсторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікаційзгідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання 
інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа»

Інші статті в цьому журналі
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
2
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ