Овочі-Ягоди-Сад

Якісний урожай ягідних культур. Пріоритет № 1

Якісний урожай ягідних культур. Пріоритет № 1

Останніми роками якість продукції послідовно й неухильно підвищується. Це пов’язано не тільки з її експортом за кордон, а й із великим попитом на якісну продукцію на внутрішньому ринку. На зміну гаслу «збільшимо врожай, не зважаючи на якість» прийшло гасло «виростимо якісний урожай». Це означає, що продукція має відповідати споживацькому стандарту за такими показниками, як смак, розмір, форма, товарність, безпечність. Продукцію, що не досягає потрібних показників, неможливо реалізувати навіть на переробне підприємство. Особливо це стосується безпечності продукції та пошкоджень її хворобами і шкідниками.

Лідер з поширення і впливу на якість продукції — сіра гниль. За сприятливих погодних умов для розвитку хвороби (а це високі вологість повітря й температура) втрати врожаю від сірої гнилі можуть сягати 90 %. Щоб запобігти втратам і одночасно підвищити якість і терміни реалізації продукції, досвідчені агрономи використовують спеціалізований фунгіцид Світч®.

Фунгіцид Світч® зареєстровано в Україні більше ніж на 15 культурах. Препарат контролює широкий спектр захворювань, але головна його цінність полягає в тому, що він ефективно знищує основних збудників хвороб, які спричиняють гниття ягід і плодів. Світч® контролює гнилі не тільки під час зберігання плодів, а й під час їх росту в полі чи пошкодженні градом. Чому саме Світч® і що в ньому особливого?

По-перше, Світч® містить дві унікальні діючі речовини, які доповнюють одна одну, — ципродиніл і флудиоксоніл. Ципродиніл має системно-проникну дію. Він зупиняє біосинтез амінокислот грибів у рослині в момент їх проникнення та росту міцелію. Він швидко проникає в тканини рослин, має трансламінарну дію. Флудиоксоніл (аналог природних антимікотичних речовин) має контактну дію і зупиняє проростання конідій та ріст міцелію.

Таке поєднання двох діючих речовин у препараті забезпечує надійний контроль різних видів гнилей. Світч® особливо ефективний проти сірої гнилі, повністю пригнічує збудників вторинних гнилей (Penicillium, Aspergillus, Rhizopus, Cladosporium, Alternaria, Trichothecium). Діє на чотирьох етапах розвитку патогенів, не даючи їм проникнути в плоди. Дія препарату починає проявлятися вже через 2–3 години після застосування.

Завдяки своїй контактно-проникній дії Світч® суттєво подовжує термін реалізації ягід без утрати їхніх смакових властивостей. Ще одна особливість Світч® — короткий термін очікування, на суниці він становить лише 7 днів. Норма застосування препарату — 0,75–1,0 кг/га.

Світч® — це подвійна дія на збудників хвороб. Крім того, це єдиний препарат, зареєстрований на лохині. Цю культуру препарат надійно захищає не тільки від різних видів гнилей під час достигання, а й від антракнозу, моніліозу, різних видів плямистостей. Одночасно він гарантує безпечність продукції — і для зовнішнього, і для внутрішнього ринку.

Чи знаєте ви, що Світч® використовують не тільки для захисту черешні й вишні від різних гнилей плодів та хвороб листя, а й для попередження такого явища, як розтріскування плодів? Перевірте!

Світч® — це запорука вашого якісного врожаю!

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ