Техніка

TETIS — перший український причіпний обприскувач для точного землеробства

TETIS — перший український причіпний обприскувач для точного землеробства

Сьогодні важко уявити сучасні агротехнології без такого агрегата, як обприскувач із функцією точного землеробства. Так, хтось із Вас уважає, що можна і без цієї системи працювати, але якщо Ви хочете розвивати Ваш бізнес, то рано чи пізно Ви почнете вивчати технологію точного землеробства, адже це інноваційний підхід до сільського господарства. Аграрії, які вибирають цю систему керування, замість збільшення посівних площ роблять ставку на ефективнішу обробку вже наявних полів.

Точне землеробство — не модний напрям, а необхідна умова виживання аграрного бізнесу на ринку. Однак таке землеробство вимагає застосування сучасної техніки, оснащеної супутниковою навігацією, технологіями оцінювання врожайності.

Компанія ELVORTI — лідер на ринку України з виробництва сільськогосподарської техніки за підсумками 2020 року, представляє Вам перший український причіпний обприскувач TETIS для точного землеробства в 4-х комплектаціях залежно від установлюваної електронної системи контролю: комплектація Standart, Premium, Premium Plus і комплектація ISOBUS. Для зручності розуміння розбіжностей між комплектаціями ми ввели поняття рівнів точного землеробства для нашого обприскувача. Перший рівень — мінімальний набір функцій, який відповідає вимогам точного землеробства. Другий рівень — середній набір функцій і третій — максимальний набір функцій.

Комплектація Standart є комплектацією першого рівня точного землеробства з використанням комп’ютера BRAVO 400SLT, який має повноколірний екран із діагоналлю 5,7 дюйма (145 мм). У цій комплектації обприскувач може:

  • виконувати вилив робочої рідини із заданою нормою незалежно від швидкості;
  • автоматично посекційно вимикати обприскування;
  • контролювати норми внесення, швидкість, тиск, витрати, рівень рідини в баку, оброблену площу, тривалість обробки, пройдену відстань;
  • автоматично блокувати обприскування, якщо швидкість опускається нижче від заданого значення. Таким чином, розпилювачі завжди працюють у межах допустимого діапазону роботи;
  • керувати змінним унесенням за допомогою інструкційних карт;
  • виконувати автоматичну навігацію (за наявності системи підкермовування на тракторі);
  • приєднуватися до зовнішніх GPS-приймачів;
  • приєднувати 2 відеокамери;
  • у цій комплектації відсутнє пофорсункове вимкнення обприскування.
Bravo 400S

Другий рівень точного землеробства — комплектація Premium. У комплектації Premium використовується комп’ютер BRAVO 400S, що дозволяє працювати обприскувачам з автоматичним пофорсунковим вимкненням (система Seletron).

У цій комплектації обприскувач може:

  • виконувати всі перераховані вище можливості, які були доступні з комп’ютером BRAVO 400SLT;
  • автоматично пофорсунково вимикати обприскування (система Seletron);
  • є наявність зовнішнього мультиплатформового електронного блока керування (ECU) IBX 100, що з’єднаний із монітором BRAVO 400S і дозволяє керувати всіма розширеними функціями обприскувача, такими як пофорсункове вимкнення обприскування або керування висотою обприскування (система BLC);
  • є можливість приєднання багатофункціонального джойстика для зручності та пришвидшення роботи;
  • у комплектації Premium відсутнє приєднання до інтернету і Wi-Fi.
Delta 80

Комплектація Premium Plus належить до третього рівня точного землеробства, є найширшою за функціональними можливостями й містить комп’ютер DELTA 80 із повнокольоровим дисплеєм діагоналлю 8,4 дюйма (213 мм).

У цій комплектації є можливість приєднання інтернету, Wi-Fi, 4-смуговий модем 3G (GPRS, EDGE, UMTS, HSPA +) зі швидкістю передачі даних 21 Мб/с, що дає можливість стежити за процесом обприскування в будь-якому місці та в будь-який час (наприклад, зі свого офісу). Є підтримка міжнародного стандарту обміну даними ISOBUS.

Комплектація Premium Plus представлена у 4-х різновидах:

  • DELTA 80 Section — із посекційним вимкненням розпилення;
  • DELTA 80 Seletron — із пофорсунковим вимкненням розпилення;
  • DELTA 80 Section + BLC — із посекційним вимкненням розпилення + автоматичним контролем висоти обприскування;
  • DELTA 80 Seletron + BLC — із пофорсунковим вимкненням розпилення + автоматичним контролем висоти обприскування.

За відсутності приєднаного обладнання комп’ютер DELTA 80 може використовуватися як навігатор.

Комплектація ISOBUS, а саме наявність на Вашому тракторі цієї системи.

ISOBUS (ISO11783) — це міжнародний стандарт з єдиним протоколом, через який взаємодіють різні сільгоспзнаряддя з трактором незалежно від його виробника. Це дає можливість через монітор, установлений у кабіні трактора, який називається Віртуальний Термінал Virtual Terminal (VT), керувати будь-якою сільгосптехнікою, приєднаною до нього.

Максимальна простота приєднання — використовується один кабель з універсальним 9-контактним штекером ISOBUS.

Простота керування — для будь-якої приєднаної сільгосптехніки використовується один монітор.

На обприскувачі має бути встановлений блок керування Implement ECU IBX 100 ISOBUS, який не лише контролює всі функції обприскувача, а й керує обміном даних із віртуальним терміналом. Крім того, стандарт передбачає з’єднання додаткових пристроїв керування (пультів, джойстиків і т. д.) для полегшення контролю за обприскувачем.

До основних елементів ISOBUS на тракторі належать: віртуальний термінал (Virtual Terminal (VT), блок контролера завдань (Task Controller), установлений у тракторі, додаткові пристрої керування (джойстик, пульти і т. д.). До основних елементів ISOBUS на обприскувачі належать: блок керування (ECU IBX 100 ISOBUS), що забезпечує взаємодію між трактором і обприскувачем, універсальний штекер (isobus plug).

Комплектація ISOBUS також представлена у 4-х різновидах:

  • ISOBUS Section — із посекційним вимкненням розпилення;
  • ISOBUS Seletron — з пофорсунковим вимкненням розпилення;
  • ISOBUS Section + BLC — із посекційним вимкненням розпилення + автоматичний контроль висоти обприскування;
  • ISOBUS Seletron + BLC — з пофорсунковим вимкненням розпилення + автоматичним контролем висоти обприскування.

За відсутності віртуального термінала (Virtual Terminal (VT)) і блока контролера завдань (Task Controller) на тракторі потрібно встановлювати віртуальний термінал DELTA 80 для повноцінного керування всіма функціями обприскування з кабіни трактора.

До наведених комплектацій опціонально можна встановити:

1. Датчик рівня рідини в баку — (для всіх комплектацій).

2. Систему підкермовування — за відсутності цієї функції на вашому тракторі можна встановити опціонально систему автоматичної вказівки курсу POLARIS (ECU), яка дозволяє:

  • керувати водінням за GPS-сигналом із коригуванням нахилу трактора;
  • програмувати й обслуговувати системи через монітори ARAG (Bravo400S, Delta80);
  • автоматично вимикати підкермовування за переходу на ручне керування;
  • ця система підходить до будь-якого типу трактора без заміни керма.
Система автоматичного контролю висоти обприскування (система BLC)

3. Систему автоматичного контролю висоти обприскування (система BLC). Завдяки встановленим ультразвуковим датчикам, що вимірюють відстань штанги від землі, пристрій ibx100 може керувати гідравлічною системою обприскувача, забезпечуючи високу точність підіймання й нахилу штанги.

4. GPS-приймачі AG-Star- для безплатного сигналу з точністю до 28 см (у базовій комплектації Standart, Premium, Premium Plus); і опціонально: Smart 6L Double Frequency — для безплатного сигналу з точністю до 18 см і платного до 4 см. Smart 6L RTK — для безплатного сигналу з точністю до 18 см і платного до 2 см.

5. Відеокамери для зручності візуального контролю за технологічними процесами.

Завдяки використанню деталей і вузлів із підвищеним запасом міцності й ресурсом роботи наш обприскувач невибагливий і рентабельний, недорогий в обслуговуванні.

Кожна нова модель сільськогосподарської техніки ELVORTI допрацьовується з урахуванням потреб і побажань аграріїв. Нові інженерні розробки й інтелектуальні системи роблять обприскувачі TETIS Тетіс по-справжньому ефективними помічниками в поле.

Інформацію про весь перелік комплектацій для обприскувача TETIS розміщено на нашому сайті elvorti.com

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ