Техніка

Оптимальний розмір розкидача твердої органіки забезпечує потрібну продуктивність за мінімальних інвестицій

Від компактного до продуктивного

Від компактного до продуктивного

Оптимальний розмір розкидача твердої органіки забезпечує потрібну продуктивність за мінімальних інвестицій.  

Компанія JOSKIN презентувала нові моделі розкидача гною Ferti-SPACE2. Тепер окрім двовісної моделі аграрії зможуть обрати одновісну FS5511 або тривісну FS8014. Це дає змогу оптимізувати машинний парк і застосовувати наявні трактори для агрегатування. І все це за оптимальних фінансових витрат. 

Компактний і зручний 

Одновісний розкидач гною Ferti-SPACE2 FS5511/15 має розміри кузова 5,5 м у довжину (до дверей-гільйотин) і 1,05 м у висоту. Ширина кузова в передній частині — 2,1 м, а в задній — 2,13 м. Таке розширення ближче до заднього борту полегшує переміщення гною до розкидального пристрою. Крім того, потрапляючи на розкидальні вали або тарілку, гній має менш компактну структуру, що сприяє кращому розподіленню по поверхні поля. Загалом у кузов можна вмістити до 17 м³ гною, якщо навантажувати з гіркою. За потреби можна збільшити висоту кузова за допомогою алюмінієвих або дерев’яних надставних бортів. 

Подавання гною здійснюється за допомогою транспортера, що складається з 4-х круглоланкових ланцюгів із межею на розрив у 22 т кожен. Поперечні планки виготовлено з U-подібного металевого профілю, кріпляться на болтах. У разі зношення їх можна легко замінити. 

Ваговий пристрій

Уже в стандартній комплектації шасі оснащено віссю ADR high speed с балкою квадратного перерізу 150 × 150 мм і барабанними пневматичними гальмами 480 × 120 мм. Вісь з’єднано з кузовом болтовими кронштейнами, за потреби її можна зміщувати назад або вперед для зміни навантаження на зчіпний пристрій трактора. Залежно від умов експлуатації замовнику пропонують колеса завширшки до 800 мм і діаметром до 1505 мм.  

Модель Ferti-SPACE2 FS5511/15 у базі має низький оцинкований дишель. Його підвішено на сайлентблоках, щоб зменшити вібраційні навантаження на трактор і оператора. За бажанням можна замовити гідравлічну підвіску дишля з пасивним або активним керуванням. 

Розкидач в роботі

Коли продуктивність у пріоритеті 

Тривісну модель Ferti-SPACE2 FS 8014/28TRU призначено на максимальну продуктивність. Маючи довжину кузова 7,7 м і висоту 1,35 м, цей розкидач також побудований за принципом змінної ширини вантажного простору — від 2,10 м спереду до 2,13 м ззаду. За встановлення надставних бортів (максимум до 500 мм) розкидач може вміщувати до 40 м³ гною. До речі, задля зручності навантажування можна оснастити розкидач рухомими надставними бортами з гідроприводом. Тоді розкидач можна завантажувати малим навантажувачем. 

Цю модель також оснащено чотирма круглоланковими ланцюговими транспортерами з U-подібними поперечними планками на болтах. Захищені гідравлічні шланги розташовано по центру. Навіть на мінімальній швидкості транспортер забезпечує достатнє зусилля для плавного переміщення матеріалу до розподільчого механізму. 

Транспортер із чотирма ланцюгами

Для розширення функціональних можливостей розкидача виробник пропонує комплект переобладнання для перевезення силосу. До комплекту входять надставні борти заввишки 1 м, що збільшують корисний об’єм кузова до 45 м³.  

Менше ваги — більше жорсткості 

Конструкція кузова всіх розкидачів серії Ferti-SPACE2 передбачає мінімальну матеріаломісткість. Це означає, що горизонтальними вигинами досягається потрібний рівень жорсткості конструкції й максимальний об’єм. З тим товщина стінок кузова становить 4 мм. 

Передня стінка також зазнала змін: сюди додали прозоріше оглядове вікно, і оператор має змогу краще контролювати завантаження/розвантаження. Вузьке днище сприяє зниженню центра ваги. Водночас лишається досить багато місця, щоб у великих шин було достатньо простору для компенсації нерівностей, а кути повороту досягали 17°. Як опцію пропонують встановлення вагової системи між кузовом і шасі. За бажанням можна оснастити розкидач такою системою під час виробництва на заводі або пізніше, після початку експлуатації. 

Розкидач гною ADFS7014V/1-22

Універсальний або спеціалізований 

Усі моделі Ferti-SPACE2 доступні як із двома вертикальними валами, так і з тарілчастим механізмом розкидання Horizon. В обох варіантах найбільш зношувані місця виготовлено зі сталі HARDOX. Також слід додати, що всі ножі є реверсивними, і після зношення однієї сторони їх можна встановити в іншому напрямку та вдвічі збільшити час експлуатації. 

Особливістю версії з вертикальними валами є можливість перемикання з розподільчого диска з чотирма лопатками на диск із двома лопатками. Таким чином зручно регулювати ступінь подрібнення матеріалу, особливо коли доводиться працювати з твердим гноєм. 

Розкидальний механізм із горизонтальними й вертикальними валами

Тарілчастий розкидач Horizon може бути додатково оснащений електричнорегульованими дефлекторами для точного розподілення й дозування. Тобто для зміни налаштувань оператору не потрібно виходити з кабіни й витрачати на це час. 

Оновлене керування ISOBUS 

«Розумніші» системи керування, що полегшують життя операторів і дають змогу зосереджуватись на головних завданнях, вже багато років є частиною корпоративної стратегії бельгійського виробника. Нова система керування з інтерфейсом ISOBUS власної розробки підтверджує цю компетенцію. Тут застосовано легкі для сприйняття піктограми, як опцію може бути активовано додаткові алгоритми керування. Усе це полегшує роботу користувача, сприяє збільшенню продуктивності й покращує ефективність виробничих процесів. 

Термінал керування

JOSKIN запускає безпрецедентну акцію: за купівлі розкидача JOSKIN Ferti-SPACE2 з вертикальними або горизонтальними валами отримайте безплатні дверігільйотину! За додатковою інформацією звертатися до дилера JOSKIN! 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ