Агрономія

П’ять способів зменшити витрати на добрива без шкоди для врожаю

Мобілізуйте мікробіоту!

 П’ять способів зменшити витрати на добрива без шкоди для врожаю. 

Ціни на добрива цьогоріч високі — за деякими дослідженнями, на 50% вище, ніж торік. Якою б не була причина — проблеми з ланцюгом поставок, військові обмеження чи екстремальна погода — багатьом фермерам доводиться шукати способи скоротити очікуваний план унесення добрив, водночас виробляючи врожайність, потрібну для отримання прибутку. 

Це важко. Дослідження, проведене в штаті Міссурі (США), показало, що 57% урожаю зерна можуть залежати від внесених добрив і вапна. Отже, що ви можете зробити, щоб отримати максимум користі з кожного кілограма добрива, яке ви вносите? 

Результат застосування Generate на сої (Міннесота, США), порівнюючи з контролем

Використовуйте поживні речовини, які вже є у вашому ґрунті 

Значна кількість NPK у ґрунті або зв’язана в ґрунті, або перебуває у формі, недоступній для рослини. Ключ до використання переваг цих поживних речовин — мікробна активність. Ґрунтові мікроби, які є ключовими індикаторами загального здоров’я ґрунту, виробляють ферменти, що розщеплюють органічні речовини й допомагають зробити зв’язані поживні речовини доступнішими для рослин. Підвищення мікробної активності означає збільшення доступної рослині NPK

Generate дає змогу ефективно використовувати поживні речовини, які вже є в ґрунті, або максимізувати внесення раніше доданих добрив

Розбудіть мікроби 

Проблема в тому, що до 80% ґрунтових мікробів перебувають у стані спокою. Коли умови навколишнього середовища несприятливі, вони впадають в анабіоз. Волога, аерація, температура та рН ґрунту можуть стати факторами, які обмежують активність мікроорганізмів. Якщо мікроби не ростуть, вони не вивільняють ці зв’язані поживні речовини, а це означає, що рослини не використовують елементи живлення з добрив у повному обсязі. Для активізації мікробам потрібен каталізатор. 

Підвищення мікробної активності 

Мікроорганізмам необхідно знову стати активними та почати працювати. Мікробну активність можна виміряти кількістю CO2, який виділяється з грунту. Чим більше роботи виконують мікроби, тим більше CO2 вони виділяють. 

Оживіть кореневу зону 

Оптимальне розміщення добрива сприяє кращому його засвоєнню та меншу ймовірність втрати або зв’язуванню в грунті. Те саме стосується мікробів — чим більше мікробної активності у вас у кореневій зоні, тим ефективніше буде ваше внесення добрив. 

Зосередьтеся на хімії 

Покращення мікробіологічної активності вібувається за рахунок додавання кофактора, який стимулює мікро би до активізації життєдіяльності, а вони, виділяючи ензими, вивільняють зв’я зані поживні речовини. Ключовим фактором є використання хімічностабільних речовин, які є безпосередньо доступними для використання мікроорганізмами. 

Побачте різницю 

Компанія Agnition створила запатентовану технологію Microbial Catalyst ®, яка працює шляхом підвищення ферментативної активності, що допомагає вивільняти зв’язані в грунті елементи живлення. Дослідження показують, що Microbial Catalyst краще збільшує доступність поживних речовин, навіть порівнюючи з іншими подібними органічними сполуками. Microbial Catalyst збільшила кількість поживних речовин у вегетативній масі кукурудзи, у порівнянні з конкурентами. 

Результат застосування Generate на кукурудзі (Престон, США), порівнюючи з контролем

Особливість технології Microbial Catalyst® 

У той час, коли комерційні добрива з мікроелементами розроблені так, щоб лишатися в ґрунті, допоки вони повільно надходять безпосередньо в рослину, технологія SoluMin (Soluble minerals) забезпечує розчинність, доступність та стабільність мікроелементів, які рослини і мікробні популяції швидко використовують, де вони запускають ензиматичні процеси. Запатентована технологія SoluMin перетворює нерозчинні мікроелементи на форму, яка на 100% розчинна, стабільна й доступна для рослин і мікробів. 

Результат застосування Generate на кукурудзі (Фундуля, Румунія), порівнюючи з контролем

Generate® — це продукт, який використовує запатентовану технологію Microbial Catalyst для стимуляції наявних у ґрунті мікробів шляхом розблокування ферментів, що забезпечують ефективніше використання поживних речовин. Мікроби вивільняють поживні речовини через ферментативну активність і вивільняють органічні кислоти, які змінюють рН ґрунту поблизу насіння, щоб зробити поживні речовини доступнішими для рослини. 

Позакореневе підживлення: як це працює 

Рослини поглинають Generate® через листки й переміщують поживні речовини до кореневої зони. Generate® застосовує технологію Microbial Catalyst®, стимулює мікроби шляхом розблокування ферментативних процесів у ґрунті, які вивільняють більше поживних речовин для рослини. Generate® дає змогу використовувати поживні речовини, які вже є в ґрунті, або максимізувати внесення раніше доданих добрив. 

GENERATE® ЗБІЛЬШУЄ: 

• поглинання поживних речовин; 

• загальна стресостійкість; 

• здоров’я та енергійність рослин; 

• коренева маса; 

• урожайність. 

GENERATE легко змішується з рідким добривом, гербіцидами, фунгіцидами, інсектицидами, водою. 

Матеріал надало ТОВ «АгроПлюсІнвест» 

Інші статті в цьому журналі
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
3
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ