Тваринництво

Рубець корови має отримувати все необхідне для здоров’я та функціонування

Продуктивність нового рівня

Продуктивність нового рівня

Рубець корови має отримувати все необхідне для здоров’я та функціонування.  

Як спеціалісти із годівлі молочного скотарства ви знаєте, що добре налаштований рубець розкриває потенціал продуктивності молочної корови. Як і багато інших спеціалістів у годівлі ви аналізуєте кожну деталь раціону, аби переконатися, що рубець працює максимально ефективно, забезпечуючи корову поживними речовинами, потрібними для оптимальної продуктивності. Зрештою, це саме те, що робить корову унікальною. Однак, коли йдеться про те, які саме поживні речовини вироблятиме рубець, щоб задовольнити потреби корови в поживних речовинах, все ще є багато невизначеності та неефективних моментів. 

Підживлюючи рубець, ви оптимізуєте природний процес ферментації та робите його ефективнішим. Ваша мета — підвищити продуктивність поголів’я молочних корів на новий рівень і забезпечити прибутковість. Тепер ви можете застосувати революційну технологію у вашій стратегії годівлі та підвищити продуктивність рубця таким чином, який раніше був неможливий. 

Неефективний рубець коштує дорого 

Кожне молочне стадо, і навіть кожна молочна корова, має унікальний набір проблем із продуктивністю, які загострюються, коли рубець не працює належно. Якщо рубець не має того, що йому потрібно для належного функціонування, здоров’я та продуктивність корови потрапляють під загрозу, що призводить до зниження благополуччя, прибутків і продуктивної стійкості. 

Коли рубець не отримує потрібних поживних речовин, неефективність використання сухої речовини зростає, як результат — ви згодовуєте більше кормів для отримання меншої кількості молока. Це непродуктивний метод, що знижує прибутки й робить ферму  менш стійкою. 

Молочна промисловість знає, що під живлення рубцевої мікрофлори, що перетравлює клітковину, має важливе значення для покращення виробництва молока. 

Поживна речовина, що підвищує продуктивність рубця 

«Десять років тому я був переконаний, що коровам потрібні ЛЖК з розгалуженим боковим ланцюгом, але не було способу безпосередньо додавати їх. Я бачу потенціал для покращення або підтримання виробництва з меншими витратами, зменшення впливу на навколишнє середовище та підвищення ефективності використання кормів за допомогою такого продукту, як цей», — каже доктор Майк Ван Амбург, професор Корнельського Університету, розробник норм NRC. 

Zinpro IsoFerm — один-єдиний у своєму роді продукт на ринку, поживна речовина, яка безпосередньо живить мікрофлору рубця, що перетравлює клітковину. Ця технологія дозволяє підвищити ефективність рубця, розв’язати проблему продуктивності та бути впевненим, що ви досягаєте найкращої продуктивності стада. Покращуючи перетравлення клітковини за допомогою унікальної суміші ізокислот, ця важлива поживна речовина дозволяє рубцю робити більше з меншими витратами, повторюючи природний процес ферментації. Можливість безпосереднього забезпечення цієї мікрофлори в поживних речовинах забезпечує більшу гнучкість у складанні молочних раціонів дійних корів і задоволення індивідуальних потреб виробників, створюючи можливість досягти цілей продуктивності новими, креативними способами. 

Найголовніше: використання такої незамінної поживної речовини — це активація природного процесу ферментації, адже працює унікальна суміш летких жирних кислот із розгалуженим боковим ланцюгом для живлення рубцевої мікрофлори, що забезпечує високу доступність вуглецю для бактерій, які розщеплюють клітковину. Крім того, це посилює вироблення бактеріального білка та потенціал для зниження загального рівня білка й оптимізації раціонів з урахуванням наявних кормів. 

Польові спостереження, проведені на понад 70 тис. корів, довели: коли рубець працює з максимальною ефективністю, продуктивність корів може змінитися — на 2% зменшити споживання сухої речовини, на 4,3% збільшити скорегованого за енергією молока, на 5,5% покращити ефективність молочних кормів, зменшити витрати для покращення екологічної та операційної стійкості. 

Коли корова виробляє більше з меншими затратами, з’являється можливість раціональніше використовувати кормові ресурси, а також додаткова гнучкість у використанні кормів і пошуку джерел протеїну. Ви можете не лише вийти на новий рівень продуктивності, а й застосовувати цей універсальний та унікальний свого роду інгредієнт, щоб знайти найкращий спосіб сформувати раціон і підвищити прибутковість кожної ферми. 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ