Овочі-Ягоди-Сад

Організуємо сховище

Організуємо сховище

Створення плодосховища та обладнання у ньому сортувально-пакувальних ліній має низку важливих аспектів, які слід обміркувати ще на етапі планування об’єкта.

 

Новостворені у останні роки насадження плодових та ягідних культур починають вступати в пору товарного плодоношення, і отриманий врожай потребує післязбиральної доробки. Питання організації інфраструктури зберігання та переробки плодово-ягідної продукції в Україні стає усе гострішим. Ці об’єкти гарантують якість продукції протягом усього року, і тому йдеться не лише про безпеку споживачів, а й про стабільний прибуток для самого виробника. І побудова простих плодосховищ, і створення великих комплексів, де поєднується зберігання та переробка, передбачають застосування певних підходів — так, щоб новостворені будови мали якнайбільшу рентабельність. 

 
 

Залежно від того, чи спеціалізуватиметься плодоовочесховище на зберіганні, чи буде реалізаційним холодильним центром, обирають його розташування. На це значно впливає близькість комунікацій, потрібних для безперебійної роботи об’єкта, зокрема електромережі, водопостачання, дороги та робочої сили. Щоб забезпечити зберігання, включно із перевантаженням продукції, на 1000 т плодів потрібно 1–2 працівники, а для сортування та пакування цього обсягу знадобиться 8–10 працівників. Близькість до населених пунктів потрібна плодосховищам також і тому, що це гарантує працівникам зручне транспортне сполучення та доступність медичних й освітніх закладів. Локація холодильника має передбачати… продовження

 

Продовження статті ви може прочитати у друкованому примірнику журналу «Садівництво по-українськи».

Будь ласка, оформіть передплату в редакції, подзвонивши на номер телефону: (044) 287-88-30

Інші статті в цьому журналі
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
1
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ