Техніка

Збільшення погодних ризиків змушує багатьох фермерів звертатися до смугового обробітку

Обробіток без втрат вологи

Обробіток без втрат вологи
Однією з головних переваг смугового обробітку є збереження вологи

Збільшення погодних ризиків змушує багатьох фермерів звертатися до смугового обробітку, і вдалим технічним рішенням для цього є агрегат Gladiator від KUHN  

Торік, коли посуха призвела до катастрофічного скорочення урожайності кукурудзи й соняшнику, аграрії мусили замислитись — як зберегти вологу. Одним зі способів є робота за смуговою технологією, що вимагає застосування спеціальних машин.

Компанія KUHN у цьому сегменті пропонує модель Gladiator, що здатна виконувати якісну підготовку смуг ґрунту з одночасним унесенням добрив. Цей агрегат добре показав себе в багатьох країнах світу, і на сьогодні виробник пропонує оновлену модель, у якій ураховано попередній досвід і сучасні вимоги аграріїв. 

Оновлена навісна модель Gladiator 1205M об’єднує нові функції, що підвищують продуктивність і зменшують час, потрібний для обслуговування машини. В наявності 4-, 6-, 8і 12-рядні моделі. Нова конструкція рами забезпечує кращу продуктивність і зменшує транспортні габарити. Загартовані штифти й втулки в петлях моделей, що складаються, і додаткова опція допоміжного механізму підіймання не вимагають щоденного змащення. Гідравлічні циліндри та шланги тепер прикріплено зовні, забезпечуючи доступ для обслуговування й заміни. 

Робочі секції ST-PRO повторюють поверхню поля, дозволяючи лапам працювати на заданій глибині. Пожнивні решки розрізає диск діаметром 620 мм, що розташований у передній частині секції. За ним встановлено два вирізних диски-очищувачі, які звільняють оброблювану смугу ґрунту від решток. Далі встановлено одну розпушувальну лапу, до якої можуть кріпитися трубки системи внесення добрив. З обох боків лапи встановлено регульовані диски для ідеального закриття борозни. Тиск на сошник регулюється в межах від 200 до 300 кг. Спеціальні регульовані чистики видаляють бруд із леза сошника. Позаду кожного сошника встановлено ланцюговий коток, що розбиває грудки й не пошкоджує краї обробленої смуги. Система внесення добрив пропонується як опція. На вибір доступні різні варіанти системи — для внесення сухих або рідких добрив. 

Як опцію пропонують систему внесення мінеральних добрив у твердому або газоподібному стані

Особливістю агрегата є робота з твердими і рідкими добривами, а також безводним аміаком, при цьому можлива одночасна робота із кількома видами добрив. Для цього використовують різні моделі обладнання від компанії Montag, що встановлюються на раму агрегата або на власний візок. Для тих, хто не бажає витрачати зайві ресурси, пропонується система автоматичного вимкнення секцій і адаптації до фактичної швидкості руху агрегата. Оператор може відстежувати роботу кожної секції на моніторі, який приєднується до датчиків по бездротовому каналу зв’язку. Якщо виникає проблема, і якась із секцій забивається або виникає інша проблема, що унеможливлює подавання добрив, у кабіні

відразу вмикається звуковий сигнал, а на моніторі зображується місце, що потребує уваги оператора. 

Інші статті в цьому журналі
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
5
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ