Тваринництво

Інноваційна технологія сприяє оптимізації роботи рубця, підвищуючи продуктивність корів за меншого обсягу корму

Новий рівень годівлі

Новий рівень годівлі

Інноваційна технологія сприяє оптимізації роботи рубця, підвищуючи продуктивність корів за меншого обсягу корму.  

Кожен спеціаліст із годівлі молочної худоби хоче, щоб його праця приносила максимальну користь, адже клієнти довіряють йому питання підвищення продуктивності худоби та водночас рентабельності виробництва. Корегування раціону під конкретні завдання та ретельний підбір складових для розкриття потенціалу тварин потребують максимальних зусиль. Натомість цю роботу можна виконувати ще ефективніше. 

Як удосконалити закладене самою природою, забезпечивши сталий розвиток і зростання рентабельності молочного тваринництва? Компанія Zinpro пропонує революційне рішення, яке в поєднанні з експертними знаннями в галузі годівлі допомагає покращити показники великої рогатої худоби. Інноваційна технологія сприяє оптимізації роботи рубця, даючи змогу фахівцям із годівлі демонструвати вершину своєї майстерності. 

Як розкрити потенціал корів 

На тлі тиску ринку та зростання витрат на корми важливо досягнути рекордної продуктивності худоби за мінімальних витрат. Отже, треба оптимізувати роботу рубця й отримати максимальну користь з усіх складових раціону. Зробити це має фахівець із годівлі. Домогтися результату можна за допомогою розщеплюваного та нерозщеплюваного в рубці протеїну, але подібний варіант раціону обійдеться дорого. Найбільш економічним рішенням є рубцева годівля (або годівля мікрофлори рубця), за якої потреба в дорогому протеїні знижується, а кормові компоненти засвоюються ефективніше. 

Оптимальна робота рубця допомагає більшою мірою задовольняти потребу організму в енергії та протеїні, не збільшуючи обсяги корму. У результаті з’являється можливість зберігати або потенційно знижувати рівень споживання сухої речовини, одночасно сприяючи зростанню надоїв. Крім того, коровам стає легше підтримувати терморегуляцію та постійну масу тіла, що підвищує збереженість стада. Неповноцінна робота рубця перешкоджає розкриттю потенціалу великої рогатої худоби. 

Прорив у годівлі молочної худоби 

На шляху збільшення продуктивності молочної худоби важливу роль приділяють запровадженню передових технологій, а також точному та компетентному підходу до питань годівлі. Підвищити свій професійний рівень і впевненість допоможе унікальне та перевірене рішення від Zinpro, яке сприяє покращенню продуктивності стада та рентабельності підприємств клієнтів. 

Zinpro IsoFerm® — це інноваційне рішення, що не має аналогів, і є справжнім проривом у складанні раціонів для молочних корів. Леткі жирні кислоти з розгалуженим ланцюгом, що входять до складу Zinpro IsoFerm®, доставляють найважливіші поживні речовини для мікробної ферментації в рубці та є джерелами легкодоступного вуглецю. Останні поряд із легкозасвоюваним протеїном сприяють утворенню потрібних для рубцевої мікрофлори протеїну та енергії. Zinpro IsoFerm® є основним джерелом незамінних для вироблення молока амінокислот і летких жирних кислот, які покращують вивільнення енергії та синтез мікробного білка за рубцевої годівлі, водночас знижуючи потребу корів у сухій речовині та забезпечуючи їхній організм усім необхідним для високої продуктивності за меншого споживання корму. 

Завдяки ефективнішій роботі рубця фахівці з годівлі можуть виявляти велику гнучкість, складаючи раціони, та збільшувати частку клітковини з грубих кормів та інших джерел. Zinpro IsoFerm® покращує перетравлення нейтрально-детергентної клітковини, підвищуючи продуктивність корів за меншого обсягу корму. 

Наразі фахівці з годівлі можуть самостійно підвищувати продуктивність корів. Компанія Zinpro з радістю надасть їм технічну підтримку, щоб вивести годівлю та продуктивність молочної худоби на новий рівень і забезпечити високі показники на постійній основі. 

Дейна Томлінсон, спеціаліст із годівлі, Zinpro Corporation
Співавтор: Михайло Коваль, директор ТОВ «Зінпро Україна»

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ