Агромаркет

Новини компаній

Новини компаній

«Агротон» зриває виплати єврооблігацій і призначає нового генерального директора

«Агротон» зриває виплати єврооблігацій і призначає нового генерального директора

Агрохолдинг «Агротон» звільнив Тамару Лаптєву з посади генерального директора компанії, призначивши на її місце Ларису Орлову. Про це йдеться у повідомленні підприємства в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР). Зміна керівництва компанії відбулася на тлі обвалу вартості акцій компанії на Варшавській біржі, оскільки «Агротон» затримав виплату чергового відсоткового доходу за єврооблігаціями. Лариса Орлова, яка раніше працювала в «Агротон» ревізором, призначена на посаду генерального директора строком на 3 роки. Тамара Лаптєва очолювала компанію протягом двох останніх років.
16 липня група «Агротон» випустила повідомлення на Варшавській фондовій біржі про затримку виплати чергового відсоткового доходу за єврооблігаціями. Ця новина дуже розчарувала ринок: за день акції «Агротону» подешевшали на 36,4%.

 

«Нібулон» просять відродити Ніл

«Нібулон» просять відродити Ніл Найбільший експортер зерна в Єгипет «Нібулон» допоможе побудувати елеватори, а також вкласти кошти в інші інфраструктурні проекти, пов’язані з постачанням продовольства в цю африканську країну. Зокрема, за допомогою «Нібулона» планується відродження судноплавства по Нілу. Про це заявив міністр сільського господарства та меліорації Єгипту Ахмед Махмуд Алі Ель-Гізаві, повідомляє прес-служба «Нібулона». Сільськогосподарське відомство Єгипту пообіцяло створити максимально сприятливі умови для інвестицій українських компаній в аграрну інфраструктуру країни.

 

«Креатив» наростив прибуток у 2,6 рази за перше півріччя

«Креатив» наростив прибуток у 2,6 рази за перше півріччя Один із найбільших виробників олієжирової продукції в Україні агропромислова група «Креатив» (Кіровоград) у першому півріччі 2013-го отримала 310,5 млн грн чистого прибутку, що в 2,6 рази більше, ніж у січні-червні 2012 року.
Згідно з документом, опублікованим у системі розкриття інформації Нацкомісії із цінних паперів і фондового ринку, чистий дохід компанії за вказаний період виріс у 2,5 рази — до 3,262 млрд грн. До того ж валовий прибуток «Креативу» у першій половині ц.р. збільшився майже вдвічі — до 648,7 млн грн, а операційний прибуток становив 568,7 млн грн, що в 1,9 рази більше, ніж у січні-червні минулого року.

 

«Кернел» призначив директором «Дружби-Нови» свою людину
«Кернел» призначив директором «Дружби-Нови» свою людину Директором компанії «Дружба-Нова» із 23 липня призначено Віталія Ставнічука, який раніше обіймав посаду керівника Західного та Центрального кластерів агробізнесу компанії «Кернел». Призначення В. Ставнічука пов’язано з процесом інтеграції «Дружби-Нова» до складу холдингу Андрія Веревського. На новій посаді він займатиметься керівництвом операційної діяльності підприємства відповідно до загальної стратегії холдингу.
Нагадаємо, що придбання холдингом «Кернел» компанії «Дружба-Нова» було завершено у червні 2013 року. «Кернел» заявив про купівлю за 68 млн дол. США 80% сільгоспкомпанії з активами в Сумській, Чернігівській і Полтавській областях. У придбаної компанії було 101 млн дол. США чистого боргу. У той же час «Дружбі-Новій» не вдалося розмістити облігації серії «В» на 100 млн грн за встановлений період для розміщення — із 15 червня 2012-го по 14 червня 2013 року.

 

газета  “АгроМаркет”  серпень, 2013 року

 

     


Усі авторські права на інформацію розміщену в журналі  “АгроМаркет” та інтернет  сторінці журналу за адресою  https://agrotimes.ua/magazines  належать виключно видавничому дому АГП Медіа та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.

При використання інформації з подальшим будь-яким відтворенням, републікацією, поширенням, переробкою, перекладом, включенням її частин до інших творів  обов’язкове посилання на журнал  “АгроМаркет”  з гіперлінком  https://agrotimes.ua/magazines . Використання інформації  дозволяється тільки після отримання письмової згоди  від видавничого дому  “АГП Медіа”  .

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ