Тваринництво

Німецька якість

Німецька якість

«Якість і довіра» — саме ці значення лягли в основу головної концепції розвитку компанії Kaesler Animal Nutrition.

 

Майкл Спендерн

Уже багато років поспіль Kaesler Animal Nutrition установлює новий стандарт якості у виготовленні кормових добавок. Сучасно обладнаний, високотехнологічний завод компанії розташовано в місті Куксхафені (Нижня Саксонія). Виготовляють тут широкий асортимент кормових добавок, вітамінів і преміксів. Про виробничі потужності, особливості та характерні ознаки продукції, що виробляють, і плани розвитку компанії журналу «Наше Птахівництво» розповів Майкл Спендерн, директор з продажів Kaesler Animal Nutrition.

 

– Майкле, розкажіть, будь ласка, в чому унікальність вашої продукції? Що відрізняє Kaesler Animal Nutrition від інших аналогічних компаній?

 

– Наша головна перевага — якість продукції. У цьому питанні в нас ніколи не буває компромісів. Для будь-якої країни ми виробляємо продукцію однакової якості, за одними й тими самими стандартами. Не має різниці, у яку країну відправляється наша продукція — що у Німеччині, що в Україні, це будуть абсолютно однакової якості продукти.

 

На виробництві в нас дуже серйозна система контролю якості продукції, яка випереджає сучасні аналоги. При заводі ми обладнали сучасну лабораторію. Перед закупівлею сировинних компонентів, а також перед початком реалізації виготовленої продукції, ми проводимо низку тестів і досліджень, щоб бути упевненими, що її якість відповідає нашим стандартам. Тому сьогодні продукція Kaesler є втіленням найвищого стандарту ефективності, надійності й стабільності. У створенні рецептур і виготовленні продукції застосовуємо найновітніші наукові дослідження.

 

Принцип нашої роботи можна схарактеризувати двома словами — якість і довіра. Ми не просто перевіряємо якість вхідної сировини на наших заводах, ми відвідуємо виробничі потужності наших постачальників сировини й компонентів. Для нас дуже важливо знати, як та у яких умовах ці продукти виробляють. Такий прискіпливий контроль допомагає нам бути повністю впевненими в тій продукції, яку ми виготовляємо. Тому наші клієнти нам повністю довіряють.

 

Щодо партнерства — ми працюємо тільки з найкращими у своєму сегменті компаніями. Купуємо необхідну нам сировину в найкращих виробників — визначним чинником у виборі необхідних для нас компонентів є не ціна, а якість.

 

Таким чином, за будь-яких умов дотримуємося наших високих стандартів. Причому це стосується не лише якості продукції, а й обслуговування. Ми забезпечуємо технологічний супровід нашим клієнтам. За потреби допомагаємо в складанні індивідуальних рецептур, надаємо консультації та поради, враховуючи особливості кожного господарства. Нам є чим поділитися — маємо величезну теоретично-практичну базу, а також досвід роботи по всьому світу з різними технологіями. Тому можемо ефективно підтримувати господарства, надавати їм консультаційну допомогу.

 

– Що нині собою являють виробничі потужності Kaesler Nutrition?

 

– На нашому заводі в місті Куксхафені встановлено сучасне високоточне обладнання, тут виробляють складні продукти. На одному підприємстві ми можемо виробляти широкий асортиментний ряд різної продукції. Це стає можливим завдяки дуже вдалому проектуванню заводу.

 

Також у нас є підрозділ у Китаї, який активно бере участь у розвитку бізнесу. На потужностях партнерів у Китаї ми виробляємо ензимні препарати. Цього року плануємо почати реєстрацію їх на українському ринку. Багато зусиль вкладаємо в наукові дослідження, пошук нових активних інгредієнтів. Для покращення властивостей продукції розробляємо найкращі матриці, носії. Маємо дослідний центр, де наша команда працює над цими питаннями. Нині ми досліджуємо різні форми продуктів, щоб покращити доступність препарату, зберегти його активність у ШКТ птиці, зберегти стабільність продукту під час грануляції або термообробки тощо.

 

– Чи є в лінійці ваших продуктів такі, якими ви особливо пишаєтесь?

 

– Непросто виокремити якийсь один продукт. Можемо пишатися кожним із них. Усі наші продукти постійно вдосконалюються, щоб максимально відповідати вимогам ринку й задовольняти потребу наших споживачів.

 

Сьогодні велика частина нашої роботи пов’язана з рідкими вітамінами. І ми дійсно пишаємося нашою лінійкою рідких вітамінів, які існують на ринку вже дуже давно. З одного боку, це продукт складний у виготовленні, але з іншого — дуже ефективний у застосуванні. У будь-якій стресовій ситуації птиця перестає вживати корм, проте п’є воду. Тому своєчасна допомога із додатковим уведенням вітамінів допоможе зберегти максимально здоров’я й продуктивність стада.

 

Раніше такі препарати застосовували в господарствах, що мали санітарно-гігієнічні чи інші проблеми, або які не могли ефективно проконтролювати якість корму. І хоч у сучасних господарствах уже таке зустрічається нечасто, проте ми бачимо перспективу у збільшенні їх споживання. Часто у виробничих умовах трапляються труднощі з балансуванням раціонів, у такому разі додаткове випоювання вітамінів допоможе уникнути спаду продуктивності. Також вони ефективні в боротьбі зі стресами. В умовах температурного стресу знижується споживання корму, відповідно, зменшується забезпечення організму корисними речовинами. Наші продукти допомагають пройти цей період із найменшими втратами та якомога швидше повернутися до першочергової форми. Вітаміни вкрай потрібні, аби допомогти пройти птиці стресовий період із найменшими втратами.

Інтенсифікація виробництва призводить до збільшення рівня стресів у птиці. Сьогодні несучка починає нестись у 17 тижнів. Це величезне навантаження на організм молодої птиці. Наші ж продукти допомагають ефективно ввійти курці в період несучості, підтримати її організм, забезпечити всіма речовинами.

 

– Де реалізуєте вироблену продукцію? Який ринок для вас є найпріоритетнішим?

 

– Ми працюємо глобально. Ареал реалізації виробленої нами продукції — це Європа, зокрема Україна, Росія, Латинська Америка, Азія. Проте основний ринок збуту все-таки Європа.

 

– Чи відрізняються уподобання й потреби українського виробника птахівничої продукції та європейського: які продукти Kaesler Nutrition мають найбільший попит в Україні, а які у Європі?

 

– Ці ринки досить різні. В Україні багато господарств мають власну кормову базу, вирощують рослинну сировину для виготовлення комбікорму на власних потужностях. У Європі ж ринок максимально диференційований — хтось виробляє й продає комбікорм, хтось — птахівничу продукцію тощо. До того ж у Європі все частіше фермери застосовують продукти, які покращують екологічність виробництва, сприяють зменшенню забруднення навколишнього середовища. В Україні ж більше мають попит продукти, що покращують ефективність виробництва, зоотехнічні показники. Тому деякі з наших продуктів, що запитувані там, можуть бути менш запитуваними в Україні. У Європі ми реалізуємо набагато більший асортимент продукції. Це пов’язано з необхідністю реєстрації наших продуктів в Україні, що потребує чимало часу.

 

– Розкажіть про ваші плани. Чи плануєте виводити на ринок нові продукти?

 

– Так, найближчим часом плануємо вивести на ринок кілька нових антиоксидантів. Наша компанія дедалі більше наближується до виробництва природних продуктів. Працюємо над тим, щоб розширяти лінійку, постійно намагаємося відповідати вимогам сучасного виробництва. Також сьогодні працюємо над розширенням асортименту рідких вітамінів.

 

Нам приємно працювати на ринку України, й хочемо тут працювати постійно. Активно розширюємо свою присутність і плануємо створити тут своє представництво.

 

ДОВІДКА ПРО КОМПАНІЮ

Історія Kaesler Nutrition бере початок з 1932 року. Саме тоді Хайнц Ломанн і Пауль Весйоханн відкрили аграрну торгову фірму. Тоді ж Хайнц Ломанн заснував у Куксхафені (Німеччина) фабрику з виробництва рибного борошна, а Пауль Весйоханн у цей час почав торгувати інкубаційними яйцями.

 

У 1967 році була започаткована компанія Lohmann Tierernährung (LTE), що спеціалізувалася на виробництві кормових добавок для тварин. У 1996 році створено підприємство Lohmann Animal Health — це злиття фірми LTE і ветеринарного підрозділу фармацевтичної компанії TAD.

 

У жовтні 2014 року компанія Lohmann сконцентрувала свої зусилля на виробництві корму для тварин, у результаті чого було створено нову незалежну компанію Lohmann Animal Nutrition GmbH. Нещодавно компанію було перейменовано на Kaesler Nutrition, це дає їй можливість легше вступати в суміжні сфери діяльності в рамках нового стратегічного розвитку.
У 2016 році компанію придбала потужна група, і тоді Бруно Кеслер викупив частину бізнесу, що спеціалізувалась на годівлі.

 

 

Вікторія Дичаковська

журнал “Наше Птахівництво”, липень 2018 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “Наше птахівництво” та інтернет сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

Інші статті в цьому журналі
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
4
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ