Техніка

Смугова технологія MZURI допомагає виростити врожай при дефіциті вологи та високих температурах

Не тільки про машини

Не тільки про машини

Інноваційна смугова технологія MZURI допомагає виростити гарний врожай навіть в умовах дефіциту вологи та високих температур

Україна стрімко втрачає родючі ґрунти. В зонах ризикового землеробства вже не один тиждень лютують  пилові бурі.  Вологи бракує вже повсюдно й аграрії буквально моляться про дощ. Разом із тим, через катастрофічну гідрологічну ситуацію, їм цьогоріч ще й скорочуватимуть ліміти на воду. Щоби впоратися з грунтообрібітком у таких умовах уже недостатньо «просто хорошої» техніки. На часі інноваційні технології дбайливого господарювання.

MZURI Pro-Tillце не тільки про машини. Це зовсім інший підхід до процесів вирощування культур. Її застосування дає змогу зберегти й накопичити вологу в грунті, оптимізувати собівартість вирощування, збільшити врожайність і прибутковість, а також відновити біотику грунту. І конкурентів, за великим рахунком, у MZURІ немає.

Чимало українських сільгоспвиробників уже мали нагоду випробувати на своїх полях ці універсальні посівні комплекси, здатні за один прохід виконати смуговий ґрунтообробіток, внести добрива й посіяти. Серед переваг, які оцінили аграрії, –  глибоке розпушення грунту в прикореневій зоні, відповідно, волога з нижнього горизонта піднімається в зону проростання насіння; внесення добрив у прикореневу зону – на всю глибину обробітку; підготовка посівного ложа й сівба на задану глибину, незалежно від рельєфу поля. Пожнивні рештки, що залишаються на полі, стають у пригоді для збереження й накопичення вологи. Рівномірно розподілені по всій глибині обробітку добрива, необхідні для живлення кореневої системи з моменту проростання й протягом усіх етапів вирощування,  –  запорука гарного врожаю, закладеного на старті.  Вже з першого року використання технології помітні суттєві зміни стану ґрунту. Сьогодні Mzuri Pro-Til є вельми актуальною, оскільки дає змогу рослинам виживати й розвиватись у несприятливих умовах дефіциту вологи.

Досвідчений господар розуміє, що технологія, за якої обробляється не більше як третина площі поля, дає змогу суттєво скоротити собівартість вирощування. Не потрібен плуг, дисковий агрегат, передпосівний культиватор, звичайна сівалка, розкидач мінеральних добрив тощо — загалом із сівбою зернових і просапних культур на полі цілком спроможний впоратися один агрегат й один трактор. Тож протягом сезону потрібно менше пального, техніки, людських та інших ресурсів. Економія – відчутна, разом із тим урожайність має всі шанси бути високою.

газета “АгроМаркет”, травень 2020 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у газеті “АгроМаркет” та інтернет-сторінці газети за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ