Техніка

Оновлена модель самохідного обприскувача HARDI Alpha Evo вже працює в Україні

На найвищому рівні

На найвищому рівні

Оновлена модель самохідного обприскувача HARDI Alpha Evo
вже працює в Україні.

Приватне підприємство «Агро-Експрес-Сервіс» цьогоріч придбало сім самохідних обприскувачів HARDI Alpha Evo, серед яких дві оновлені моделі з пневмопідвіскою, новою трансмісією та іншими корисними опціями. Зокрема, в нових моделях трансмісія має два гідронасоси, які передають потужність на свою пару коліс (перша — на переднє ліве й заднє праве колесо, друга — навпаки). Таким чином збільшено крутний момент і тягове зусилля, а завдяки системі «розумного» повного приводу покращено прохідність. Як порівняти з попередньою моделлю обприскувача, де передача потужності на колеса виконувалася тільки через один насос, різниця відчутна. Це вплинуло і на транспортну швидкість: вона тепер становить 40 км/год. 

Обприскувачі оснащено баками з повним об’ємом 4500 л, які можна повністю використовувати за умови роботи із препаратами, що не піняться. На штанзі встановлено додаткові лінійні фільтри, які «допомагають» основним фільтрам захищати форсунки від забивання. 

Попереднє змішування рідких і сипких препаратів, а також мікроелементів, виконується в міксері. Цей процес відбувається паралельно із заправкою води, що дає змогу скоротити час простою. Загалом на заправку бочки витрачається не більше 15–20 хв. Закачування води здійснюється як власним насосом обприскувача, так і насосом, встановленим на транспортній цистерні. На прохання замовника, завод передбачив можливість прямої заправки в бак, оминаючи насос обприскувача. Це зменшує зношення насосу й скорочує час заправки через менший опір у системі. 

Особливістю експлуатації нових машин є досить нерівний рельєф. Обприскувачам доводиться долати спуски і підйоми, і в цьому їм допомагає нова трансмісія з двома гідронасосами. Однак ще більшою проблемою є постійні потужні вітри, що заважає виконувати належну обробку посівів. Для якісного обприскування в таких умовах машини HARDI обладнано системою повітряної підтримки TWIN, що дозволяє обробляти рослини зусібіч, поліпшуючи ефект обробки. Тож оператори вмикають її практично щоразу, коли виходять у поле. Ґрунтові препарати також вносять із застосуванням цієї системи: повітряний потік наче втискає препарат у ґрунт, не залишаючи необроблених місць і не даючи бур’янам жодної можливості для проростання. Крім того, система TWIN дозволяє працювати з меншою нормою виливу. Це дає відразу кілька переваг: збільшує продуктивність і зменшує потребу у воді. Штанги обприскувачів оснащено пристроями швидкої заміни розпилювачів. За бажання оператор може швидко замінити розпилювач під іншу норму виливу. В господарстві, зокрема, практикують зменшення норми у вечірній і нічний час, коли з’являється роса, тож така опція є не просто є зручною, а необхідною. 

Володимир Олійник 

газета “АгроМаркет”, серпень 2020 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у газеті “АгроМаркет” та інтернет-сторінці газети за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ