Тваринництво

Індивідуальний підхід до кожного партнера, робота без посередників і особиста виробнича база...

«Ми полегшуємо вашу працю»

Індивідуальний підхід до кожного партнера, робота без посередників і особиста виробнича база роблять продукцію заводу «Брацлав» конкурентоздатними.

Понад 40 років допомагає сільгоспвиробникам робити свій бізнес успішним група компаній «Брацлав». Забезпечуючи молочарів, свинарів, садівників високоякісним обладнанням, технікою та технологіями, будуючи сучасні приміщення для їхніх потреб, компанія тим самим підвищує рівень рентабельності виробництва та якості продукції. Що ж допомагає самій групі компаній бути успішною протягом 40 років? Про це ми дізналися, оглянувши виробничі потужності заводу. 

Трохи історії 

Свою історію група компаній «Брацлав» веде від 1979 року, коли в селищі Брацлав Немирівського району Вінницької області створили дослідний спеціалізований завод на базі районного підприємства міжколгоспбуд. На той час підприємство працювало нестабільно, що негативно позначалося й на виконанні планів. І тільки після того як 1985 року підприємство очолив Микола Михайленко, молодий і енергійний керівник, завод почав нарощувати обсяги виробництва та виготовляти нові види продукції — молочні помпи, молокоприймачі, доїльні установки у відро тощо. Вже через два роки на території Брацлавського заводу відбулося капітальне будівництво виробничого модуля. 

Межа другого тисячоліття ознаменувалася нелегким випробуванням для підприємства. Загальна критична економічна ситуація в країні, спад тваринницького виробництва відповідним чином позначилися й на попиті продукції Брацлавського заводу, різко зменшивши продаж. Ситуацію ускладнила рейдерська атака на підприємство, що тривала два роки. Але, як відомо, будь-яка криза спонукає до пошуку нових ефективних рішень і нерідко є початком стрімкого розвитку. Так сталося і в разі з «Брацлавом». Двохтисячного року, коли закінчилася рейдерська атака на підприємство, було ухвалено рішення про створення окремої структури для проведення комерційної діяльності — таким чином мінімізували ризики на майно підприємства й заклали основи нової філософії продажу. Компанія вийшла і закріпилася на нових ринках, створила там представництва і виробництва. Більше з тим, «Брацлав» — одна з перших українських компаній, яка стала учасником всесвітньої виставки в Ганновері, що дало сильний поштовх для продажу устаткування в країни Євросоюзу. 

Сьогодні «Брацлав» об’єднує групу компаній, яка складається з 16 підприємств, розташованих в Україні, Польщі, Білорусі та Казахстані, постачає свою продукцію в понад 30 країн світу. А це обладнання сільськогосподарського та промислового призначення, промислові компоненти, різноманітні вироби з металу й пластмаси, зокрема великогабаритні. Частину продукції компанія виконує під замовлення, за індивідуальними проєктами, відтак вона має унікальні технічні характеристики. Для створення такої продукції компанія здійснює комплекс робіт — від наукових досліджень, конструювання обладнання до його виробництва, монтажу та сервісного обслуговування. 

Виробничі потужності 

Нині основним напрямом діяльності заводу «Брацлав» є повний цикл виробництва прес-форм, штампів, матриць, пуансонів, комплектуючих, технологічного та верстатного оснащення, а також металовиробів різної складності. Ці елементи є складниками виробів, які давно завоювали визнання вітчизняних та іноземних сільгоспвиробників, — обладнання для прив’язного та безприв’язного утримання ВРХ, установок і транспортерів для гноєвидалення, кормозмішувачів, охолоджувачів молока, електронних приладів для ферм, тракторних причепів тощо. 

Так, тільки виробництво виробів із пластику зосереджено в трьох цехах: інструментальному, цеху виливків і сховищі. Відомо, що основою для лиття пластмас і виготовлення виробів із пластику є прес-форма — установка для виготовлення виробів методом лиття пластика під тиском. Прес-форма складається з матриці й пуансона, які відповідають за формування лицьової та внутрішньої частини виробу. Це найбільш трудомісткі у виготовленні деталі прес-форми — від їх досконалості залежить якість усіх виробів, що відливаються. У «Брацлаві» таке виробництво відпрацьовано на найвищому рівні, а виготовлення прес-форм також можна замовити в компанії. Крім того, в цеху виготовлення пластикових виробів також виготовляють обойми, що відповідають за з’єднання елементів, вкладиші, які створюють поглиблення і отвори у виробі, різьбові знаки та кільця для внутрішньої й зовнішньої різьби тощо. 

Індивідуальне замовлення — одна з переваг виробництва компанії «Брацлав». Фахівці компанії допоможуть утілити в життя задум замовника будь-якої складності, розробивши конструкторську документацію. Якщо замовник вже має готові креслення, у «Брацлаві» надають послуги з обробки металу за кресленнями і ескізами замовника. «Ми створюємо типові конструкції й працюємо з нестандартними виробами, здійснюємо окремі виробничі операції і виробляємо готову продукцію на ваше замовлення. Наші фахівці мають великий досвід роботи з нестандартними проєктами й інноваційними рішеннями, здатні втілити в життя найсміливіші задуми», — так кажуть у компанії. 

Обробка металу 

Технічні можливості заводу дають змогу виготовляти якісні металеві деталі та працювати із заготовками масою від 6 до 5000 кг, виконуючи різні види робіт — виточування деталей потрібної форми, висвердлювання отворів потрібного діаметра, шліфування поверхонь абразивним методом, фрезерні, стругальні, зубообробні, довбальні роботи тощо. 

Обробку металу фахівці заводу проводять на високоточному обладнанні з ЧПУ і верстатах універсальної групи в цеху обробки металу. Операції різноманітні: вирубування з листа, різання лазером, перфорація, зварювання, фарбування емаллю або порошковими фарбами, згинання листового металу, будь-які слюсарні операції, обробка металу в струменево-абразивній камері й багато іншого. Головне — в компанії гарантують високу якість готової продукції й дотримання строків, адже в роботі розраховують на власні сили, не звертаючись до послуг посередників і контрагентів. 

На заводі «Брацлав» практикують різні техніки роботи з металом — зварювання плавленням, зокрема дуговим, електронно-променевим, лазерним, електрошлаковим, газовим методами, зварювання тиском, що передбачає підвищення пластичності металу в ділянці зварювання, коли суміжні зони деталей нагрівають і здавлюють. До того ж підприємство надає послуги зварювання металів із використанням застосуванням технологічних рішень, які дозволяють виконувати складання та зварювання агрегатів вузлів, металоконструкцій вагою до 15 т. 

Поряд зі зварюванням завод пропонує кілька варіантів різання металу: плазмове, газове та із застосуванням стрічкової пили. Тут широко практикують гідроабразивне різання металів і неметалів без термічної обробки — такий метод зберігає структуру і якість матеріалу, не чинить механічного впливу на зону зрізу, на 20–30% знижує його відходи тощо. Завдяки цій технології у «Брацлаві» виробляють деталі та різні конструкції з найскладнішим контуром, утілюючи в металі будь-які ідеї замовника. 

Брацлавський завод також надає послуги точного згинання металу на сучасному обладнанні відомої німецької фірми TRUMPF, яка є визнаним лідером у галузі виробництва обладнання для комплексної обробки металу. Листозгинальні преси TRUMPF універсальні, їх можна використовувати для різних цілей, виготовлення компонентів різної величини і складності. Нові технології, що використовують у роботі листозгинальних пресів TRUMPF, дають змогу досягати у виробництві металоконструкцій потрібних кутів згинання та заданих габаритів деталей. 

Стандарти обслуговування 

Наступна наша зупинка — цех складання обладнання. Тут виготовляють усі пристрої автоматики й керування системами. Складальний процес організовано за найсучаснішими європейськими технологіями з використанням складників тільки найкращих світових виробників. Фахівці компанії складають продукцію будь-якої складності — від блоків керування і регуляторів до автоматики для припливно-витяжних установок і найскладніших щитів керування модульних повітрооброблювальних агрегатів. Завдяки цій продукції молочно-товарні ферми та свинокомплекси в рази підвищують свою ефективність і рентабельність виробництва. 

Врешті-решт, готова продукція потрапляє на склад готових продуктів і запчастин, де вони очікують на замовника. Тут усе максимально зручно організовано для роботи персоналу й оперативної співпраці з клієнтами. Для тих, хто вважає за краще користуватися доставкою, працює транспортний цех компанії. «Одним з основних принципів нашої роботи є гнучкість в обслуговуванні. Ми завжди враховуємо побажання замовника, готові налаштуватися на його умови й намагаємося надати йому повну свободу вибору!» — таким принципом керуються в компанії. 

Нині компанія має власний парк сучасного, високоточного обладнання, що гарантує ідентичність кінцевої продукції технологічним вимогам, а індивідуальний підхід до кожного партнера, робота без посередників і особиста виробнича база дають можливість істотно скоротити час, зменшити витрати й підвищити якість виробництва виготовленої продукції. Тож слоган компанії «Ми полегшуємо вашу працю» набуває цілком конкретного значення.  

Людмила Степанчук

журнал The Ukrainian Farmer, вересень 2020 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі The Ukrainian Farmer та інтернетсторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону УкраїниПро авторське право та суміжні права”.
Використання
інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ