Техніка

Компанія GRANIT Parts зробила ставку на роботу через інтернет

Короткий шлях до запчастин

Короткий шлях до  запчастин

Компанія GRANIT Parts зробила ставку на роботу через інтернет, і тепер переважна більшість замовлень поступає з комп’ютерів і мобільних електронних гаджетів.

У світі значну кількість запчастин замовляють і купують через інтернет. Це підтверджує і статистика компанії GRANIT Parts, у якій понад 95% замовлень надходить із всесвітньої Мережі. Інтернет-магазин є найпопулярнішим каналом покупок для клієнтів GRANIT Parts, тому він пропонує численні варіанти швидкого, легкого та надійного пошуку й замовлення кожної відповідної деталі з понад 10 млн запчастин. 

Функція основного пошуку дозволяє знаходити повний текст назви деталі, номери запчастин, посилальні номери та такі атрибути, як розміри й технічні характеристики. Крім того, деталі можна знаходити через виробника та тип транспортного засобу, за допомогою інтерактивних списків запчастин і спеціальних пошуків різних груп товарів, або замовляти безпосередньо з детально розроблених креслень. Останньою функ цією хоч і користуються не дуже часто, проте вона надає можливість розв’язати будь-яку проблему навіть із технікою, до якої запчастини вже не випускають, або машинами, які випускали в невеликій кількості. 

Чіткий і функціональний особистий кабінет My GRANIT також дуже допомагає. Тут можна переглядати й керувати замовленнями, зберігати їх і рахунки-фактури та створювати списки покупок. Таким чином, зручне адміністрування замовлень не дасть помилитись або щось пропустити. 

Крім того, всі каталоги GRANIT Parts для віртуального перегляду також розміщено в інтернеті, як і брошури, форми й актуальні пропозиції. Покупець отримує можливість не лише швидко знайти потрібну йому запчастину, а й отримати максимум корисної інформації про неї. І все це без зовнішньої допомоги! До того ж окрім інтернет-магазину можна поговорити наживо і з представником компанії телефоном. Нерідко трапляються ситуації, коли покупець має додаткові запитання або особливі нестандартні вимоги до покупки. У цьому разі кваліфікований персонал клієнтського центру завжди доступний для покупців. 

Кожен спеціалізований дилер сільгосптехніки у два кліки може розібратися з інтернет-магазином GRANIT Parts, тож розглянемо кілька прикладів, як все влаштовано. 

Після реєстрації дистриб’ютор отримує повний доступ до інтернет-магазину www. granit-part.eu разом із логіном і паролем. Пройти реєстрацію можна так само на сайті онлайн у розділі «Стати клієнтом». 

Інтернет-магазин може показати аналоги від GRANIT Parts й інші ОЕM-аналоги, а також саму оригінальну запчастину, яку шукав користувач, її технічне описання й фото. Наприклад, уведемо оригінальний номер запчастини CA020. Система покаже варіанти — оригінальну запчастину й альтернативні варіанти. Якщо перейти до продукту, то можна побачити його описання та можливі застосування. Надалі все залежить від того, що покупцю потрібно. Здійснити придбання вкрай просто. 

Пошук аналога до запчастини СА020

Цілодобово до інтернет-магазину надходить у середньому 56 010 замовлень. У день відправляють приблизно 26 тис. замовлень, що становить сім замовлень на хвилину. Завдяки добре налагодженій логістиці по всьому світу і відповідальності працівників складу коефіцієнт недопоставки або втрати відправлення не перевищує 2,8%. Це досить мізерна цифра, тому що логістичні ланцюги бувають доволі довгими, і, незважаючи на тотальну автоматизацію і комп’ютерний контроль, на кожному етапі повністю унеможливити випадкову помилку все ще неможливо. Однак практика свідчить, що компанія завжди виконує свої зобов’язання, і в найгіршому разі клієнт отримає замовлення з незначним запізненням.

Пошук за типом виробник-> бренд ->модель

Важливо, що під час пошуку клієнт бачить аналоги, описання, наявність на складі та ціну, що скорочує час спілкування «запит — пропозиція». Так само є можливість пошуку через бренд і модель сільгосптехніки. Загальне меню сайту поділено за напрямами: обробіток ґрунту, запчастини кабіни, трактори, комбайни й т. д. Тут можна знайти запчастини практично до всіх західних виробників сільгосптехніки. Результатом побудови такого інтерфейсу є суттєве зменшення фактичного часу, що витрачається на пошук й ухвалення рішень про придбання відповідної запчастини. 

Слід зазначити, що інтернет-магазин є тільки зручним інструментом для пошуку та придбання необхідних запчастин. Реальні торговельні потужності компанії розташовано в Німеччині: це склад площею 65 тис. квадратних метрів, на якому підтримується наявність 230 тис. позицій запчастин. З цього складу GRANIT Parts відвантажує близько 30 тис. одиниць на добу. За потреби клієнт може зробити замовлення, оформити придбання й отримати запчастину в лічені дні — залежно від обраного варіанта доставки. 

Владислав Олійник

журнал The Ukrainian Farmer, вересень 2020 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі The Ukrainian Farmer та інтернетсторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону УкраїниПро авторське право та суміжні права”.
Використання
інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ