Агрономія

«МетеоЗахист»: нові можливості сезону-2020

«МетеоЗахист»: нові можливості сезону-2020

Міграції кліматичних зон, погодні умови, що не є типовими для значної території країни, змушують сільгоспвиробників не лише шукати нові способи примноження врожаю, а й краще дбати про збереження якості продукції, що вирощується.

Якщо за стабільних погодних умов можна бути впевненим, що, впроваджуючи провідні технології застосування засобів захисту рослин, прогнозовано отримаєш високий урожай, то за українських реалій потрібно бути готовим до того, що потенційно можуть відбутися зміни в структурі культур, які вирощуються. Коли виникають чинники, на які неможливо впливати, то треба тільки адаптуватися й використовувати всі можливі інструменти, наприклад, розроблену компанією «Сингента» для лояльних клієнтів програму індексного страхування посівів «МетеоЗахист», яка п’ятий рік поспіль надає впевненості в керуванні погодними ризиками.

«МетеоЗахист» — проєкт компанії «Сингента», створений для лояльних клієнтів і спрямований на часткову компенсацію витрат за несприятливих погодних умов.

Програма «МетеоЗахист» уперше запрацювала на території України у 2016 році в Дніпропетровській, Харківський і Кіровоградській областях, і була позитивно сприйнята на ринку. Це дало можливість масштабувати проєкт, приєднати інші регіони: у 2019-му програма «МетеоЗахист» поширилася на всю територію країни, застрахувавши від несприятливих погодних умов 517 сільгоспвиробників із сумарною площею покриття у 586 тис. гектарів. Загальна сума відшкодування становила 44 млн грн.

Спеціалісти напряму Захист від агрономічних ризиків компанії «Сингента» не лише надають виробникам упевненості в майбутньому врожаї за допомогою страхування, а й проводять експертний аналіз погоди як поточного сезону, так і на основі історичних даних.

Аналізуючи результати минулих сезонів, спеціалісти напряму «Захист від агрономічних ризиків» компанії «Сингента» запропонували новий індекс, який контролюватиме не лише спеку та брак опадів, як це було раніше, а ще й надмірні опади в період цвітіння та наливу зерна.

Варто зазначити, що граничні рівні встановлюються для обраного сектора погодних даних і періоду на основі аналізу історичних погодних даних за останні 20 років.

Окрім нових індексів «Сингента» потурбувалася ще й про додаткові культури: у сезоні-2020 учасники програми «МетеоЗахист» зможуть захистити посіви не лише зернових, кукурудзи, соняшнику та сої, а ще й ріпаку. Мінімальна анкета зменшилася до 100 га.

Сучасний аграрій розуміє та зважає на всі ризики, що можуть виникнути через спеку, повінь чи буревій, а спеціалісти компанії «Сингента» аналізують потреби виробників і створюють продукти, які допомагають повернути впевненість.

За матеріалами компанії «Сингента»

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ