Тваринництво

За допомогою системи автоматичного промивання у господарстві можна економити воду й менше витрачати коштів на підтримку здоров’я птиці

Економні системи

Економні системи

За допомогою системи автоматичного промивання у господарстві можна економити воду й менше витрачати коштів на підтримку здоров’я птиці.  

Смачна, свіжа та чиста вода відіграє ключову роль у вирощуванні та підтриманні здоров’я птиці. Ось чому важливо регулярно промивати лінії напування. Використовуючи систему автоматичного промивання, ви не перейматиметеся про це, ба більше: зможете економити воду, трудові ресурси та менше витрачати на ліки. І як приємне доповнення до цього: ви збільшуєте строк експлуатації системи постачання питної води. 

ОПТИМАЛЬНІ ВИРОБНИЧІ РЕЗУЛЬТАТИ 

Кури є дуже чутливими до якості води. Якщо вода занадто тепла чи змінився її смак, наприклад через забруднення джерела водопостачання, птиця одразу ж почне пити менше води, а то й взагалі перестане. А це безпосередньо впливає на роботу травлення та конверсію корму. Птиця, яка вживає не достатню кількість води, починає менше їсти. 

Завдяки автоматичному промиванню ліній напування, температура та якість питної води будуть незмінними. Це сприятиме оптимальному зростанню маси бройлерів та збільшенню кількості яєць у курей-несучок. 

ЕКОНОМІЯ ВОДИ ТА ТРУДОВИХ ВИТРАТ 

Промивання ліній напування може потребувати до пів години праці на один пташник. Застосовуючи систему автоматичного промивання, ви економите на трудових витратах. До того ж система автоматичного промивання використовує води не більше, ніж це треба для промивання ліній напування вручну. Це гарантує забезпечення оптимальної якості води без зайвих витрат. 

МЕНШЕ ВИКОРИСТОВУЄМО ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ 

За допомогою автоматичного промивання ліній напування ви зменшуєте вірогідність формування біоплівки. Біоплівка — це шар слизу, який накопичується на внутрішній поверхні водопроводу. Такий шар створює сприятливе середовище для розмноження бактерій, плісняви та інших шкідливих мікроорганізмів. Це негативно впливає на здоров’я тварин. Система автоматичного промивання захищає якість води. До того ж формується підґрунтя для зменшення застосування ліків та використання антибіотиків. 

ТРИВАЛІШИЙ СТРОК ЕКСПЛУАТАЦІЇ 

Забруднення в системі напування може спричиняти закупорювання у водопроводі або ніпелях. Під дією бактерій виробляються агресивні речовини, такі як сульфід або сірчана кислота, які можуть пошкодити лінії водопостачання. Завдяки автоматичному промиванню систем напування, є змога запобігти розвитку мікробної корозії та збільшити строк експлуатації системи напування. 

КОМПОНЕНТИ СИСТЕМИ 

Комплекс I-Flush від компанії Impex — це повністю автоматизована система промивання ліній напування на птахофабриках. I-Flush складається з блока керування I-Control, який управляє системою, регулятора тиску I-Flow з актуатором промивання, кінцевого набору I-Flow для відведення повітря та дренажного рукава головної дренажної системи. Опціонально можна доукомплектувати систему I-Flush датчиками виявлення біозабруднення Biofilm та датчиками температури води. 

Рис. Комплекс I-Flush — автоматизована система промивання ліній напування

ЧОТИРИ РЕЖИМИ ПРОВЕДЕННЯ АВТОМАТИЧНОГО ПРОМИВАННЯ 

1. За встановленим графіком. Регулярно промивайте лінії напування. Можна використовувати попередньо запрограмовані графіки для батьківського поголів’я, курей-несучок та бройлерів. 

2. За власним графіком. Ви з легкістю налаштовуєте потрібні графіки промивання в блоці керування I-Control. До того ж можна змінювати тривалість програми промивання та налаштовувати обсяг води, який буде використано для промивання та наповнення ліній напування. 

3. За температурними налаштуваннями. Ви можете вимірювати температуру води за допомогою датчика температури води в лініях напування. Чи не було перевищено налаштований показник максимальної температури? Якщо так, система I-Flush здійснює промивання ліній напування. Крім того, є можливість встановлення додаткового датчика в лінію водопостачання. Це дасть змогу проводити автоматичне промивання у випадках, коли різниця температури води між лінією водопостачання та лінією напування стає занадто великою. 

4. У разі забруднення. Датчик виявлення біозабруднення Biofilm вимірює каламутність води шляхом визначення інтенсивності проходження світла. Сигнал про забруднення води подається на блок керування I-Control та відображається на ньому за допомогою світлодіодного індикатора. Колір індикатора показує рівень забрудненості. У разі перевищенні визначеного рівня забрудненості система I-Flush автоматично проведе промивання ліній напування. 

ЗАПОБІГАННЯ НАДЛИШКОВОМУ ПРОМИВАННЮ ЧЕРЕЗ НЕНАЛЕЖНУ РОБОТУ ДАТЧИКІВ 

Автоматичне промивання ліній напування забезпечує свіжість, чистоту та належну температуру питної води. Проте завжди є винятки, наприклад за стійкого забруднення або занадто високої температури водопостачання. У такому разі нікому б не хотілося, щоб контрольована датчиками автоматична система промивання постійно здійснювала промивання. Саме тому можна налаштувати максимальну кількість циклів промивання. Якщо визначену кількість циклів буде досягнуто, ви отримаєте сповіщення та зможете вжити додаткових заходів для відновлення стандартних показників води. 

 Матеріал надала компанія ТОВ «Хог Слат Україна»

Інші статті в цьому журналі
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
3
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ