Агромаркет

Ціна як віддзеркалення якості

Ціна як віддзеркалення якості

Навіть найзапекліші скептики вже готові визнати, що майбутнє молочного виробництва нерозривно пов’язане з якістю продукції. Будеякість на виході — матимемо перспективу, не буде — знову доведеться відправляти корівок на м’ясокомбінати. Адже молоко І–ІІ ґатунків не цікавить споживачів на європейському ринку, та й на внутрішньому за нього багато не вторгуєш. Тому серйозні господарники сьогодні шукають технології, які б дали їм змогу пропонувати ринку виключно якісне молоко.

 

У такому самому руслі міркуємо й ми, журналісти The Ukrainian Farmer. А тому на цьогорічній конференції «Молочна ферма» ми спробували звести в одному колі фахівців, які не лише знають теорію, а й повсякденно на практиці творять якісне молоко. Кожен по-своєму: хтось на молочнотоварному комплексі, а хтось як постачальних-консультант найсучасніших засобів виробництва.

 

Конференція відбулася 2–3 липня 2015 року:перший її день проходив у форматі доповідей і їх обговорення (для чого організатори орендували комфортний конференц-зал у Хмельницькому),а другого дня учасники відвідали фермерське господарство «МАЇСС», що в селі Масівці Хмельницького району. Це середнє (за українськими мірками) господарство досягло несередніхпоказників за багатьма напрямами молочного бізнесу, зокрема, у відтворенні стада, надоях, здоров’ї поголів’я. І, звісно, у якості молока. У цьому підприємстві наші господарники ознайомилися з установленим обладнанням, технологіями,а найголовніше — отримали максимально вичерпні відповіді від провідних спеціалістів.

 

У конференції взяли участь понад 100 небайдужих до галузі молочного тваринництва спеціалістів: керівники господарств, зоотехніки, ветеринарні лікарі, консультанти. Допомогли організувати цей змістовний і цікавий захід низка компаній, зокрема: генеральні спонсори «Тріолакт» і KUHN, офіційний партнер Ceva, офіційний партнер із ветеринаріїArterium, офіційний партнер із годівлі тварин Tekro, спеціальний партнер «Українські ветеринарні технології».

 

Серед виступів, що прозвучали на конференції, окремо хотілося б відзначити інформаційно насичені доповіді, а саме:

 

• «Електронні системи доїння й управління на молочній фермі» — доповідач Юрій Баняс («Тріолакт»);

• «Змішаний раціон у годівлі ВРХ» — доповідач Віктор Сич (KUHN);

• «Профілактика маститів» — доповідач Віктор Тисячний (Tekro);

• «Менеджмент відтворення молочного стада» — доповідач Володимир Чаркін («Сева Санте Анімаль Україна»);

• «Застосування Данофлоксу для ВРХ» — доповідач Дмитро Тополь («Арте ріум»);

• «Мийні пробіотики ТМ «Світеко» у тваринництві» — доповідач Анатолій Яремчук (ТОВ НВП «Еко-Країна»).

 

Редакція журналу The Ukrainian Farmerвисловлює вдячність усім учасникам за активну позицію в обговоренні складних економічних і технологічних питань, бажає великих надоїв, високоякісного молока та задоволення від праці.

 

 

журнал “The Ukrainian Farmer”, серпень 2015 року

  

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “The Ukrainian Farmer” та інтернет-сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 
 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ