Тваринництво

Будьте у центрі професійного

Будьте у центрі професійного

Уже вп’яте журнал «Наше Птахівництво» зібрав широку аудиторію птахівників і найкращих спеціалістів своєї справи в рамках Міжнародного форуму «Птахівництво-2017».

 

Світова тенденція така, що споживання м’яса птиці та яєць невпинно зростатиме і надалі, а більшість інвесторів робить ставку cаме на вирощування бройлерів, курей-несучок й індиків, і це не лише в Україні, а й у Європі, США, Канаді. Принаймні таку динаміку та неабияку зацікавленість до галузі птахівництва показують профільні сільськогосподарські виставки, які пройшли у Ганновері, Рені, Парижі й інших містах. Продукція птахівництва не має релігійних обмежень, вона стоїть над усіма дієтичними заборонами. А якщо говорити про економічну привабливість, то в сільському господарстві немає, мабуть, жодного бізнесу, який би так швидко окупався та повертав підприємцю вкладений капітал.

 

Професійне та вузькоспеціалізоване видання, номер один в Україні — журнал «Наше птахівництво» знову не стоїть осторонь від потреб, викликів і запитів вітчизняних птахівників, адже має на меті бути корисним для професіоналів, що працюють у птахівництві. Саме з ініціативи нашого видання 5–6 квітня у Львові вже п’ятий рік поспіль було проведено Міжнародний форум «Птахівництво-2017».

 

Тільки найактуальніші теми, найгарячіші обговорення, найкращі теоретики та практики з усього світу й різних регіонів Україні, гострі запитання та потрібні відповіді, списані конспектами по кілька ручок і по блокноту, як мінімум — таким усім запам’ятається цьогорічний птахівничий форум. Отже, про найактуальніше: два дні роботи, понад 300 учасників і відвідувачів лекційної частини та виставкової частини форуму, величезна кількість комерційних компаній — партнерів українських птахівників, які представили найновітніші свої розробки у ветеринарії, обладнанні, кормах тощо.

 

Генеральним партнером заходу виступила компанія «Сева Санте Анімаль Україна». Партнер із діагностики — компанія CVD. Партнер із обладнання — «Бушхофф». Офіційний партнер із годівлі птиці — фірма «Текро». Партнер із гігієни — «СВІТЕКО». Партнер із виробництва кормових добавок — «Басф». Технологічний партнер — Phileo Lesaffre. Спеціальний партнер — компанія «Новус Європа С.А./Н.В.». Партнери з ветеринарнарії: УВТ, «Альфа-Вет», «ВетАгро», «Хіпра», «Біотестлаб».

 

Лікарі ветеринарної медицини, технологи, спеціалісти з годівлі, керівники та власники господарств, науковці, спеціалісти компаній-постачальників — усі без винятку могли задовольнити будь-які свої потреби чи інтерес, знайти відповіді на запитання, почути рекомендації та прогноз, розрахунки й калькуляції. 

 

 

 

Доповіді

 

Володимир Ушкалов, професор, д-р вет. наук, українська лабораторія якості і безпеки продукції АПК НУБіП України

 

«Умовно» розправившись з усіма мікроорганізмами в пташнику, ми досягаємо всього лише короткочасного ефекту. Деяка кількість патогенних мікроорганізмів лишаються спроможними до розмноження через різні причини (порушення регламенту застосування тощо), але вони не здатні спричиняти захворювання (через малу кількість).

 

Проте у відповідь на вплив деззасобів вони поступово накопичуються, утворюючи раси мікроорганізмів із новими ознаками стійкості до дії дезінфектантів. Нині зареєстровано випадки виділення мікроорганізмів із робочих розчинів дезінфектантів. Ми застосовуємо засоби дезінфекції, тобто вбиваємо шкідливі бактерії, а вони включають механізми захисту (мутації), які надають їм стійкість до дезінфектантів.

 

«Очищення» в Природі відбувається за участі мікроорганізмівочисників. Проте відома здатність корисної мікрофлори (пробіотиків) становити конкуренцію шкідливим бактеріям. Однак пробіотики не знищують патогенні бактерії, як це відбувається в разі застосування деззасобів, а складають їм конкуренцію в боротьбі за субстрат. Тому, коли мікробів-пробіотиків набагато більше, ніж патогенних бактерій, то для останніх настає дефіцит життєво необхідних умов. Пробіотики, конкуруючи за субстрат, витісняють патогени. В результаті патогенні бактерії припиняють розмножуватись. Є ще одна дуже цінна властивість пробіотиків — вони не викликають резистентності.

 

Михайло Сичов, професор, д-р с.-г. наук, НУБіП України

 

У моделі ідеального протеїну лізин виступає в ролі основної амінокислоти, хоча зазвичай в раціоні бройлерів першою лімітаційною амінокислотою є метіонін. Причина вибору лізину за основу в тому, що його аналіз простіший, ніж аналіз метіоніну й особливо цистину, крім того, лізин практично повністю використовується для побудови білка тіла й майже не витрачається на підтримання життя й утворення пера. Якщо надходження протеїну обмежено, то важливо забезпечити достатню кількість замінних амінокислот, бо незамінні використовуватимуться для задоволення потреб у замінному азоті.

 

 

журнал “Наше Птахівництво”, травень 2017 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “Наше птахівництво” та інтернет сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ