Агромаркет

Bayer займатиметься в Україні селекцією пшениці

Bayer займатиметься в Україні селекцією пшениці

Рослинницький підрозділ транснаціональної корпорації Bayer CropScience планує до 2015 року побудувати в селі Миронівка Київської області науково-дослідну станцію селекції пшениці.

Перше селекційне насіння, вирощене на українській станції, з’явиться на ринку не раніше 2020 року Bayer CropScience зміцнює свої позиції в селекції зернових культур. Головним елементом у стратегічному плануванні розвитку посівного матеріалу компанія визначила завоювання міцних позицій на ринку пшениці. Із цією метою Bayer планує відкриття 2014 року центру SeedGrowth. «Україна — наріжний камінь нашої стратегії з пшениці, тому станція в Миронівці буде центром для розвитку селекції цієї культури чорноморського регіону. До 2015 року ми плануємо створити тут дослідне господарство, яке займатиметься вирощуванням пшениці», — розповів головний виконавчий директор Ліам Кондон. Він не вказав суму інвестицій, яку планується вкласти у будівництво станції, проте повідомив, що це будуть власні кошти компанії. До того ж Кондон додав, що на 7 таких підприємствах у всьому світі компанія планує виділити 500 млн євро.
Новий центр із виведення сортів пшениці в Миронівці має стати частиною всесвітньої мережі центрів із виведення нових сортів і гібридів культур компанії Bayer CropScience. Він також повідомив, що перше селекційне насіння, вирощене на українській станції, з’явиться на ринку не раніше 2020 року та реалізовуватиметься тільки в Україні. Увага науковців буде сфокусована на поліпшенні врожайності пшениці, підвищенні стійкості до стресу, особливо посухи та спеки, і кращому засвоєнні поживних речовин. Окрім того, важливою для дослідників буде стійкість культури до хвороб.
«Сільське господарство в Україні займає левову частку в економічному розвитку країни і відіграє ключову роль у забезпеченні продуктами харчування у світовому масштабі», — сказав Ліам Кондон. — Шляхом уведення інноваційних технологій із захисту рослин і подальших інвестицій у дослідження пшеничних культур ми надаємо підтримку українським фермерам в їх спробах підвищення своєї продуктивності».

Яна Жовнірук

газета  “АгроМаркет”  серпень, 2013 року

 

       


Усі авторські права на інформацію розміщену в журналі  “АгроМаркет” та інтернет  сторінці журналу за адресою  https://agrotimes.ua/magazines  належать виключно видавничому дому АГП Медіа та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.

При використання інформації з подальшим будь-яким відтворенням, републікацією, поширенням, переробкою, перекладом, включенням її частин до інших творів  обов’язкове посилання на журнал  “АгроМаркет”  з гіперлінком  https://agrotimes.ua/magazines . Використання інформації  дозволяється тільки після отримання письмової згоди  від видавничого дому  “АГП Медіа”  .

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ