Овочі-Ягоди-Сад

Аграрна Еліта України–2015

Аграрна Еліта України–2015

15 травня 2015 року в Києві в Національній філармонії України відбулася церемонія нагородження «Аграрна Еліта України». У рамках проекту провідний аграрний журнал The Ukrainian Farmer назвав 100 найкращих і найефективніших аграрних підприємств України за результатами роботи у 2014 році у 20 номінаціях: «Визнання колег», «Удосконалення технології», «Стабільний розвиток», «Власна торгова марка», «Модернізація виробництва», «Інноваційність», «Публічність та прозорість», «Найкращий іноземний інвестор» тощо.

 

Цього року, щоб відзначити українські господарства, які впродовж тривалого часу самовіддано та на високому технологічному рівні провадять садівничий бізнес, проект «Аграрна Еліта України» запровадив нову номінацію «Розвиток садівництва». Нині її нагороди отримали п’ять садівничих підприємств: ФГ «Яніс» із Хотинського району Чернівецької області, засновник Анатолій Чорний; ФГ «Горизонт» із Кельменецього району Чернівецької області, засновник Михайло Бабій; ФГ «Прайм-Фрут» із Татарбунарського району Одеської області, засновник Петро Далаков; ФГ «Вареник» із Білгород-Дністровського району Одеської Області, засновник Михайло Вареник; ТОВ «Міжлісся» із Барського району Вінницької області, директор Олег Меркалн. ДП Артемівська дослідна станція розсадництва, що розташована в місті Артемівську Донецької області й очолювана директором Євгенієм Розсохою, отримала відзнаку в номінації «Визнання колег», а підприємство Дім марочних коньяків «Таврія» з міста Нова Каховка Херсонської області, директор Віталій Кошелєв, отримало відзнаку номінації «Власна торгова марка».

 

Нагороди номінантам вручали дипломати, діячі культури, науки, спорту, мистецтва, представники бізнесу, очільники міжнародних організацій: Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в України Роман Ващук, радник із питань сільського господарства посольства Королівства Нідерландів в Україні Еверт Ян Краєнбрінк, ведуча програми ТСН на каналі 1+1 Марічка Падалко, президент Американської торгової палати Андрій Гундер, народна артистка СРСР Ада Роговцева, керівник діяльності Міжнародної фінансової корпорації в Україні Олена Волошина, київський ресторатор і власник мережі ресторанів «Наша карта» Микола Тищенко, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з євроінтеграції Владислава Рутицька, заслужений майстер спорту з вільної боротьби й олімпійська чемпіонка, чемпіон світу та Європи Ірина Мерлені, партнер Адвокатського об’єднання Arzinger, керівник практики «агробізнес» Анна Зоря.

 

Цього року, як і зазвичай,  над проектом «Аграрна Еліта України» спільно працювали редакції п’яти авторитетних аграрних видань: The Ukrainian Farmer, «Плантатор», «Садівництво по-українськи», «АгроМаркет», «Наше птахівництво». Також до роботи було залучено експертну раду, до якої ввійшли представники галузевих асоціацій, постачальників МТР, провідних банків і компаній, що надають аграріям юридичні та консультативні послуги.

 

«За п’ять років існування нашого проекту близько 40% компаній першого випуску зникли з ринку. Вони або розпалися, або були поглинуті іншими успішнішими конкурентами. Це свідчить про швидку динаміку змін у галузі та високу конкуренцію, що в підсумку веде до розвитку. Трансформації компаній — це відповідь на виклики, що постають перед українськими агровиробниками, сучасна ситуація в економіці змушує бізнесменів швидко ухвалювати рішення, ризикувати, шукати ефективніші технології», — розповідає головний редактор проекту Зоряна Гошовська.

 

З нагоди проекту «Аграрна Еліта України — 2015» побачив світ спеціалізований випуск журналу The Ukrainian Farmer. На його сторінках читачі знайдуть докладну інформацію про кожну зі 100 компаній-номінантів із зазначенням структури підприємства, площі угідь, вирощуваних культур, потужностей зі зберігання продукції тощо. Агропідприємства проекту «Аграрна Еліта України — 2015» поділилися також і планами на майбутнє. Дані, що їх опублікував проект, є результатом численних інтерв’ю з керівниками та старшими менеджерами компаній-номінантів.

 

Генеральним спонсором проекту «Аграрна Еліта України — 2015» виступив світовий лідер у виробництві сільськогосподарської техніки компанія New Holland Agriculture, яка вже протягом 5 років є надійним партнером заходу.

 

 

 

Довідка

 

Проект «Аграрна Еліта України» щороку обирає підприємства, які у власному розвитку зробили стрімкий крок уперед, запровадили нові технології,отримали економічні здобутки, вклали значні кошти в розбудову інфраструктури та зробили суттєвий унесок у соціальну сферу територій, на яких працюють. Приурочене проекту друковане видання виходить щороку та є спецвипуском всеукраїнського аграрного журналу The Ukrainian Farmer, який входить до видавничого дому ТОВ «АГП Медіа».

ТОВ «АГП Медіа» працює на ринку з 2007 року й випускає 6 видань сільськогосподарської тематики: The Ukrainian Farmer, «Плантатор», «Садівництво по-українськи», «Наше птахівництво», «Агромаркет», Проект «Аграрна Еліта України» а також організує й проводить тематичні конференції та семінари.

 

 

журнал “Садівництво по-українськи”, червень 2015 року 

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “Садівництво по-українськи” та інтернет-сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

Інші статті в цьому журналі
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
3
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ