Агрономія

В Україні зростає попит на нові типи салатів

В Україні зростає попит на нові типи салатів

Серед населення України збільшується попит на нові типи салатів, зелені, шпинату, петрушки і кропу.

Це викликано тим, що українці все більше орієнтуються на здоровий спосіб життя та здорове харчування, розповіла журналу «Плантатор» Лія Губкіна, провідний спеціаліст насіннєвої компанії «Енза Заден Україна».

За її словами, сьогодні на полицях супермаркетів і провідних ринків спостерігається значне розширення асортименту зеленних культур.

«Айсберг, Батавія, Лоло Біонда та Лолла Росса – цим вже нікого не здивуєш, споживач вимагає більшого. Чудовим прикладом цього є салат Ромен, який за своїми смаковими якостями солодший від знаменитого салату Айсберг, але простіший у виробництві», – зазначила Лія Губкіна.

Крім цього, великим досягненням у розвитку салатного напряму є продаж готових салатних сумішей, що не обходяться без салатів Ендивію та Раддічіо, додала вона.

На думку спеціаліста, вирощування нових сортів салату є перспективним напрямом для невеликих фермерських господарств та індивідуальних фермерів.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!