Агрономія

Українці все активніше споживають кус-кус і булгур

Українці все активніше споживають кус-кус і булгур

В українських домогосподарствах скорочується споживання картоплі і продуктів, вироблених із неї. Так, якщо у 2010 році на одну людину припадало 7,7 кг картоплі на місяць, то в 2017 році ця цифра становила вже 6,4 кг.

Про це йдеться у дослідженні компанії Kleffmann Group з посиланням на дані Державної служби статистики.

Водночас в Україні суттєво зріс попит на продукти, які раніше не входили до традиційного раціону: батат (солодка картопля), кус-кус, булгур.

Зокрема, в 2010 році імпорт булгура був на рівні 23 тонн, а в 2017 році цей обсяг зріс у 107 разів – до 2,47 тис. тонн, зазначається у дослідженні Kleffmann Group з посиланням на дані Trademap.org.

Імпорт кус-кусу не настільки рвучко, але також відчутно зріс – у 36 разів: з 22 тонн у 2010 році до 788 тонн у 2017 році.

Батат у 2010 році Україна взагалі не імпортувала, а в 2017 році його поставки з-за кордону  становили 44 тонни.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!