Агрономія

«Хмільницьке» почало вирощувати ріпак

Цьогоріч ТОВ «Хмільницьке» включило у структуру своїх посівів ріпак. Культура для агрономів відносно нова, тому переживань і уваги до неї вистачає.

Про це повідомляє прес-служба підприємства на своїй Фейсбук-сторінці.

«Але поля засіяні й з першими сходами агрономи розпочали догляд за посівами. Сходи отримали дружні, що дуже радує наших аграріїв. А ще – по весні поля виглядають просто фантастично…», – відзначають у публікації.

В умовах сьогодення ріпак є другою за важливістю олійною культурою у світі, поступаючись лише сої. У багатьох країнах це стратегічна культура для виробництва олії, що використовується у харчовій промисловості, а за своїми властивостями складає конкуренцію навіть оливковій. За  обсягами виробництва в Україні ріпак є третьою за значенням олійною культурою після соняшнику та сої. Ріпак також позитивно впливає на довкілля.

«Досліджено, що 1 га посівів ріпаку виділяє майже 10,6 млн л кисню, для порівняння, 1 га лісових насаджень – усього 4 млн л кисню. В Європі ріпакову олію використовують і для виготовлення екологічно чистого пального, і як універсальну рослинну олію для здорового харчування. Маємо віру, що старання наших аграріїв цьогоріч принесуть очікувані плоди у наступному аграрному сезоні», – додають у публікації.

Раніше ми повідомляли, площі під ріпаком можуть вирости на 30-40%.