Агрономія

Соя цьогоріч може стати чинником підвищення рентабельності, – думка

Соя цьогоріч може стати чинником підвищення рентабельності, – думка

Соя за сприятливих погодних умов і правильного підходу може цьогоріч стати чинником, який підвищить показники рентабельності роботи агрокомпанії наприкінці сезону.

Таку думку висловив Віталій Гоєнко, продукт-менеджер з олійних культур компанії ТОВ «Лідеа Україна», пише журнал The Ukrainian Farmer.

За його словами, надзвичайно багато залежить від правильного вибору посівного матеріалу сої, починаючи від походження, групи стиглості й закінчуючи адаптацією сорту до ґрунтово-кліматичних умов і гербіцидів.

Адже на ринку України нині дуже широкий асортимент насіння, й інколи, не маючи достовірної інформації про сорт, що може спричинити зниження запланованої продуктивності.

 «Чимало фермерів сьогодні перебувають у роздумах – досі не визначилися з тим, як правильно розподілити площі під сільгоспкультурами. Чи зменшити кукурудзу, чи піти у соняшник або в сою. Уважаю, що в кожному конкретному випадку слід ухвалювати рішення, виходячи з наявних ґрунтово-кліматичних умов, технологічних можливостей господарства та, звісно ж, реальної рентабельності вирощування», – зазначив Віталій Гоєнко.

Нагадаємо, цьогоріч прогнозують збільшення посівних площ під олійними культурами, але зміни в структурі посівів не вплинуть на продовольчу безпеку України.