Агрономія

Зміни в структурі посівів не вплинуть на продовольчу безпеку України

Зміни в структурі посівів не вплинуть на продовольчу безпеку України

Через здорожчання логістики та мінеральних добрив українські аграрії вносять корективи в свої сівозміни. Зокрема, уже збільшився відсоток посівів під озимий ріпак, а навесні він зросте і щодо інших основних олійних культур – сої та соняшнику.

Про це розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі Всеукраїнського телемарафону «Єдині новини», інформує Мінагрополітики.

За його словами, зміни в структурі посівів не вплинуть на внутрішню продовольчу безпеку. Історично Україна споживає 25-30% від того, що вирощує.

«Озимої пшениці вже посіяно вдвічі більше, ніж потрібно для внутрішнього споживання. До прикладу, внутрішнє споживання кукурудзи незначне – це 7–8 млн тонн, які можна зібрати з порівняно невеликих площ. Тому сівозміна може вплинути тільки на обсяги експорту», – запевнив Тарас Висоцький.

Раніше в Мінагрополітики вже спрогнозували збільшення посівних площ під олійними культурами.