На цукристість буряків найбільше впливають погодні умови року
Цукристість коренеплодів цукрових буряків на 57 % залежить від погодних умов року і лише на 28% від густоти стояння рослин.
Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.
«Дослідженнями встановлено, що визначальним чинником продуктивності цукрових буряків є забезпечення рослин достатньою кількістю вологи для їх росту й розвитку протягом усього періоду вегетації. На формування врожайності культури істотний вплив мали, поряд із достатнім забезпеченням рослин вологою, рівномірний її розподіл за фазами розвитку рослин цукрових буряків», — зазначила доктор с.-г. наук, професор Білоцерківського національного аграрного університету Леся Карпук.
Читайте також: Cygnet отримав на 3% вищу цукристість у цукрових буряків.
Зі збільшенням густоти рослин урожайність коренеплодів істотно знижувалася, порівнюючи з контролем, а цукристість, навпаки, збільшувалася.
Додати коментар