Агрономія

На цукристість буряків найбільше впливають погодні умови року

Цукристість коренеплодів цукрових буряків на 57 % залежить від погодних умов року і лише на 28% від густоти стояння рослин.

Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.

«Дослідженнями встановлено, що визначальним чинником продуктивності цукрових буряків є забезпечення рослин достатньою кількістю вологи для їх росту й розвитку протягом усього періоду вегетації. На формування врожайності культури істотний вплив мали, поряд із достатнім забезпеченням рослин вологою, рівномірний її розподіл за фазами розвитку рослин цукрових буряків», — зазначила доктор с.-г. наук, професор Білоцерківського національного аграрного університету Леся Карпук.

Читайте також: Cygnet отримав на 3% вищу цукристість у цукрових буряків.

Зі збільшенням густоти рослин урожайність коренеплодів істотно знижувалася, порівнюючи з контролем, а цукристість, навпаки, збільшувалася.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!