Агромаркет

Шепетівський цукровий комбінат отримає унікальну для України сировинну лабораторію

На Шепетівському цукровому комбінаті якість цукрових буряків визначатимуть у  першій в Україні роботизованій сировинній лабораторії. Її планують збудувати вже до наступного сезону цукроваріння.

Про це повідомили у групі компаній A’spik Group, до якої входить підприємство.

Продуктивність робота дозволить запровадити всебічний контроль за якістю давальницької сировини, від якої залежить робота комбінату.

«На старому обладнанні ми могли робити лише 40 проб на добу, – зазначив  головний інженер Шепетівського цукрового комбінату Роман Ковальчук. – Завдяки ж автоматизації продуктивність зросте більше ніжу удесятеро, адже робот відбирає 20-30 проб на годину».

За його словами, нові технології дозволять скласти розширену хімічну карту коренеплодів. Це дасть можливість, до прикладу, точно визначати вміст ГМО у цукрових буряках, здійснювати оперативніший та якісніший контроль за станом сировини і посівів на полях.

Будівництво інноваційного комплексу для досліджень цукрових буряків у перспективі заощадить і кошти для A’spik Group. Зокрема, компанія відмовиться від оренди земельних наділів поза територією підприємства для кагатних полів та старої сировинної лабораторії, оскільки в новому сезоні цукроваріння всі ці об’єкти розташовуватимуться виключно на теренах комбінату.

Отже, автоматизація не лише сприятиме збільшенню продуктивності, зменшенню витрат робочого часу й обігових коштів, а й принесе користь довкіллю.

Постачальником і розробником роботизованого обладнання стане польська компанія Wikpol.

Як повідомлялося, на Шепетівському цукровому комбінаті впроваджують  європейський спосіб транспортування цукрових буряків – суху подачу.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!