Агромаркет

АСТАРТА завершила переробку тростинного цукру-сирцю й розпочала сезон цукроваріння

АСТАРТА завершила переробку тростинного цукру-сирцю й розпочала сезон цукроваріння

АСТАРТА повністю завершила переробку всього обсягу законтрактованого імпортованого тростинного цукру-сирцю на Яреськівському цукровому заводі.

Про це повідомляє пресслужба агрохолдингу.

Загалом вироблено 73.4 тис. тонн цукру, який відповідає високій категорії якості європейських стандартів. 100% всієї виробленої з сирця продукції вже законтрактовано.    

«Завдяки створенню резервного об’єму цукру АСТАРТІ вдалося не допустити виникнення його дефіциту у пікові періоди і забезпечити безперебійне постачання нашим споживачам та покупцям у достатній кількості до надходження цукру з нового урожаю», – зазначив Валерій Соколенко, виконавчий директор агропромхолдингу «АСТАРТА-КИЇВ».

Тим часом виробничі підрозділи агропромхолдингу розпочали копку цукрових буряків. Загальна площа їх збирання становить 33.4 тис. га. 

Незважаючи на дещо пізній, через холодну та дощову весну, старт початку збирання, всі роботи будуть виконані в оптимальні терміни. Фітосанітарний стан цукрових буряків гарний. 

Вже 15 вересня розпочнуть роботу цукрові підприємства АСТАРТИ. Всього у виробничому сезоні 2021 року планується робота п’яти цукрових заводів. Першим почне прийом продукції на переробку Жданівський цукровий завод. У третій декаді вересня будуть запущені Наркевицький та Яресківський цукрові заводи, а на початку жовтня  – Новооржицький та Глобинський цукрові заводи.   

Нагадаємо, Астарта посіла 2 місце серед світових агроомпаній у глобальному ESG рейтингу. Також ми писали, що Астарта починає виробництво інвертованого цукрового сиропу на Полтавщині.