Агромаркет

A'spik Group продовжує модернізацію власних цукроварень

На фото – вакуум-апарати, закуплені для Красилівської цукроварні

Компанії A’spik Group закупила та найближчим часом буде монтувати два вакуум-апарати, що стануть основою впровадження 3-продуктової схеми виробництва цукру на Красилівській цукроварні.

Про це йдеться в повідомленні на Фейсбук-сторінці компанії.

Як зазначається, раніше в Красилові використовувалася спрощена методика обробки цукрових буряків, що передбачала дві фази вилучення кристалів цукру, відповідно, кормова меляса містила значну кількість солодких залишків.

Натомість, завдяки закупленим сучасним вакуум-апаратам буде істотно збільшено ступінь вилучення цукру з сиропу. Циркулятори, передбачені їх конструкцією, примусово перемішуватимуть густу рідину. Зелена та біла патоки, утворені внаслідок фугування центрифугами, двічі проходитимуть повторну обробку, що дозволить уникнути втрат.

«Обладнання, що їде з Європи, пройшло стартове робоче випробування на цукрозаводі м. Орадея (Румунія) та показало відмінні результати. Після доставки в Красилів та повноцінних монтажних робіт воно стане частиною лінії з виробництва білого золота краю», – йдеться в повідомленні.

Красилівський цукрозавод – не єдиний, який модернізує A’spik Group. Безумовним лідером з впровадження технологій у групі компаній є Старокостянтинівський завод, який використовує найсучасніші зразки обладнання та методики отримання солодкого продукту. Протягом останніх трьох років його наздоганяє Шепетівська цукроварня, яка з моменту входження до групи A’spik зазнала чималих змін на краще.

Нагадаємо, «Старокостянтинівцукор» має намір істотно зменшити використання пари, а на Шепетівському цукровому комбінаті також триває оновлення виробничих потужностей. Цьогоріч завод отримає другу на теренах держави лінію сухого транспортування буряків та першу в Україні автоматизовану сировинну лабораторію, у якій замість людини якість цукрових буряків визначатиме робот.