Агрономія

«Укрлендфармінг» має намір провести посівну у стислі терміни

У групі компаній «Укрлендфармінг» весняну посівну кампанію планують провести якомога раніше та в стислі терміни, аби максимально зберегти ґрунтову вологу.

Про це AgroTimes сказав заступник керівника департаменту агровиробничої діяльності ГК «Укрлендфармінг» Віктор Єсипенко.

«Торік ми спробували закінчити посівну в усіх зонах, включно з Поліссям, до першого травня. Ми з цим справилися й усвідомлюємо, що якби сіяли довше, як зазвичай, то результат був би гіршим. Цього року ставимо перед усіма підрозділами таке ж завдання – відсіятися якомога раніше», – зазначив Віктор Єсипенко.

За словами заступника керівника департаменту, брак ґрунтової вологи є більшою загрозою для ярини, ніж весняні заморозки. 

«Минулого року від весняних заморозків, які трапилися в квітні-травні, постраждали тільки дві культури – ріпак і пшениця. А кукурудза, соняшник  у нашому господарстві під мороз не потрапили, лише на частині ранніх посівів, та це не було критичним.  Щоправда, сходи з’являлися пізніше. Але тут треба зважувати ризики, бо коли ми затягнемо з посівною, то з різким наростанням температур волога зникає, і ми ризикуємо не отримати сходи», – наголосив Віктор Єсипенко.

Нагадаємо, «Укрлендфармінг» має намір відмовитися від передпосівної культивації і переходить на рідкі добрива.