Виробництво баранини за вісім місяців у 3,5 раза перевищило обсяг за весь 2019 рік
У січні-серпні 2020 року в Україні виробили 352,7 тонн свіжої й охолодженої баранини, включаючи м’ясо ягнят: туші, напівтуші та відруби. Це на 19,2% більше, ніж у за аналогічний період минулого року.
Про це повідомили у Державній службі статистики.
Для порівняння: за весь 2019 рік в Україні виробили 102 тонни свіжої й охолодженої баранини.
Водночас у серпні цього року вироблено на 30% менше баранини, ніж за аналогічний період 2019 року, – 27,3 тонни.
Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.
Нагадаємо, поголів’я овець і кіз за вісім місяців скоротилося на 6,4%.