Агромаркет

Конституційний Суд 29 вересня розгляне справу щодо «земельного» закону

29 вересня о 10.00 Велика палата Конституційного Суду України на відкритій частині пленарного засідання у формі усного провадження розгляне справу за конституційними поданнями 48 народних депутатів України щодо конституційності Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення».

Про це повідомляється на сайті КСУ.

Також буде розглянуто окремі положення Земельного кодексу України зі змінами, внесеними вказаним законом, та 53 народних депутатів України щодо конституційності згаданого документа.

Автори клопотань стверджують, що земля як об’єкт права власності українського народу є основним національним багатством, перебуває під особливою охороною держави, що насамперед стосується саме земель сільськогосподарського призначення.

На їх переконання, прийняття Верховною Радою України Закону відбулося з порушенням конституційної процедури розгляду та ухвалення, а його положення суперечать приписам Конституції України.

«Народні депутати України наголошують, що лише український народ наділений правом приймати рішення про розпорядження таким об’єктом права власності, як земля, через всеукраїнський референдум», – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, 28 квітня цього року Президент підписав «земельний» закон, а 4 травня до Конституційного Суду надійшло подання щодо його конституційності.