Гарбузи переробляють на борошно
Торговий дім « Аврора» в Хмельницькому виробляє із мускатних гарбузів борошно, яке експортують в ЄС та продають в Україні для кондитерської та пекарської промисловості, варіння каш та випікання млинців.
Про це повідомляє Vinbazar.
За словами директора торгового дому «Аврора» Олександра Майстра, за сезон підприємство переробляє близько 600 тонн гарбузів. Після висушування у продукті залишаються більшість корисних речовин та вітамінів. З 10 кг м’якоті виходить близько 1 кг готової продукції. Реалізують її у вигляді борошна.
«Продукцію експортуємо до Євросоюзу. Її широко застосовують у кондитерській справі, випікають хліб, додають у каші або млинці. Висушений гарбуз зберігає чимало бета-каротину та вітамінів. Ми це перевіряли у лабораторії. Також гарбузове борошно додає стравам смаку», – розповів Олександр Майстер.
Підприємство у Хмельницькому займається подібним напрямом вже 4 роки. Частину продукції також реалізують в Україні під брендом «Гарбузяка».
Читайте також:Українські гарбузи постачатимуть в ЄС