Тваринництво

Уряд Китаю планує вдвічі скоротити споживання м'яса

Китайський уряд протягом найближчих 10 років планує скоротити споживання м’яса в країні на 50%, щоб обмежити викиди вуглецю й контролювати ожиріння, пише euromeatnews.

Опитування, проведені South China Morning Post, показали, що китайські споживачі все більше віддають перевагу вегетаріанству. Очікується, що зміни раціону стануть помітнішими в найближчі три роки, коли, за прогнозами, до 2023 року вегетаріанський ринок продуктів харчування в Китаї складе майже $12 млрд.

Продажі м’яса рослинного походження в Китаї зросли з $7,2 млрд у 2014 році до $9,7 млрд у 2018 році.

Кілька великих гравців уже збільшили свою присутність на цьому ринку. Так, минулого місяця компанія Beyond Meat дебютувала з бюргером у роздрібній торгівлі Китаю.

У червні компанія Yum China – власник китайських магазинів KFC, Pizza Hut і Taco Bell – також запропонувала кілька страв із яловичини на рослинній основі.

Гонконгський м’ясний бренд Omnipork у квітні оголосив про партнерство зі Starbucks, пропонуючи на азійському ринку страви зі свинини на рослинній основі.

Nestle, швейцарський міжнародний гігант із виробництва продуктів харчування і напоїв, заявив про плани будівництва в Китаї заводу з виробництва продуктів харчування на рослинній основі.

Як повідомлялося, м’ясній промисловості пророкують зникнення за 15 років.